25 / 04 / 2024

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı'na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı'na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Üsküdar-Tokatköy Metro Hattının durak ve güzergâh tablosunu Beykozlular'a anlattı.



Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ile birlikte AK Parti Çubuklu ve Poyraz Seçim İrtibat Bürolarını ziyaret etti.

Dost Beykoz Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beykoz’un en büyük mahallelerinden biri olan Çubuklu Mahallesi’ndeki partililer tarafından karşılanan Aydın’a İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve teşkilat mensupları da eşlik etti.

Beykoz’un sorunlarına hâkim olduğu mesajını veren Murat Aydın, vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

''Birinci öncelikli sorun imar''

Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bu önemli vazifeyi yüklendik. Sizlerin desteği ve Rabbimin ihsanıyla bu süreci alnımızın akıyla tamamlayacağız inşallah. Beykoz’un sorunlarına yönelik çalışmalarımızı mahalle mahalle yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Çubuklu’da da yaptığımız araştırmada birinci öncelikli sorun imar, ikincisi işsizlik ve üçüncül en önemli sorun da ulaşım ve park olarak karşımıza çıkıyor.” diye konuştu.

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

''Tapu ve mülkiyet sorunu çözüldü''

Beykoz'un imar sorunu ile ilgili konuşan Aydın, “Belediyemiz geçen 15 yılda çok önemli çalışmalar yapmış ve büyük oranda tapu ve mülkiyet sorununu çözmüş durumda. Biz zaten başlamış olan bu süreci daha aktif bir şekilde devam ettirip mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırmaya gayret edeceğiz. Bakınız, birisi size çıkıp ‘bu sorunu şu kadar sürede çözeceğim’ derse bu doğru bir yaklaşım olmaz. Zira bu süreç devam eden ve etap etap, bölge bölge çözülebilecek bir süreçtir. Sizden bizlere güvenmenizi ve desteğinizi esirgememenizi bekliyoruz” açıklamasında bulundu. 

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

''Bacalı sanayi dönemi bitti''

İşsizlik sorununa değinen Aydın, ''İşsizlik konusunda yapılacak çalışmalarımız da var ve inanın önümüzdeki süreçte Beykoz köyleriyle birlikte -yeni yasaya göre mahallelerimiz oldular- tam bir cazibe merkezi olacak. Bacalı sanayi döneminin bittiğini hepimiz biliyoruz. Artık dönem turizm, yerel organik ürünler, doğa ve denizi en doğru şekilde kullanabilme, maksimum faydayı sağlama dönemi. Napolyon “dünya tek bir ülke olsaydı başkenti mutlaka İstanbul olurdu” demiş. İstanbul’da da cennet bir köşe, Boğazın İncisi Beykoz… Ve bizim bu inciyi parlatmamız lazım. İstanbul’u tercih eden turistin Beykoz’a gelmesini sağlamamız lazım. Bunu başarabilirsek inanın işsizliğin önlenmesi konusunda çok büyük aşamalar kaydederiz'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

''Üsküdar-Beykoz Metro Hattı iki yıl içinde kazma vurulacak''

Açıklamalarında, ulaşım konusuna da değinen Aydın, Üsküdar-Tokatköy Metro Hattının durak ve güzergâh tablosunu Beykozlular'a anlattı. Aydın, şu şekilde konuştu: “Ulaşım ile ilgili de Beykoz yüzölçümü olarak oldukça geniş bir alan olduğu için maalesef bu konuda da sorunlar olabiliyor. İBB’nin projeleri arasında yer alan Üsküdar-Tokatköy Metro Hattına yönelik ön çalışmalar yapıldı ve bize de gönderildi. İki yıl içerisinde kazma vurulmasını bekliyoruz ve tahminen bu çalışma dört yıl sürecek. Bittiğinde Beykoz İstanbul’un her yeriyle entegre olmuş olacak. Öte yandan ulaşım ve otopark ile ilgili yaşanan sorunları da en hızlı ve etkili şekilde çözmek için gereken her türlü tedbiri alacağız.”

Üsküdar-Beykoz Metro Hattı na ilk kazma iki yıl içinde vurulacak!

''Köylere imar müjdesi''

Köylerin en büyük sorunlarının başında gelen gençlerin evlendikten sonra köyde ev yapamamasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Aydın, “bu konuda yaşanan mağduriyetlerin farkındayız. Çocuklarınız evlendikten sonra ailelerini kuracakları bir evleri olsun istiyor ve haklılar da. Mevcut yasalar maalesef buna müsaade etmiyor. Satılmaması ve ticarete konu yapılmaması kaydıyla bu konuda bir iyileştirme yapılmasına yönelik bir çalışmamız olacak. İnşallah bu çalışma sona erdiğinde en büyük sorununuzu da çözmüş olacağız” dedi.


Geri Dön