26 / 04 / 2024

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.



İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Üsküdar Devlet Hastanesi'nin yıkılıp yeniden inşa edileceğini fakat alanda uygulamanın dayanağı olacak alt ölçekli imar planının olmadığını ifade ederek 1/1000'lik imar planı değişikliği hazırlanmasını talep etti.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; talebin ardından Üsküdar Belediyesi’nin geçen Haziran'da hazırladığı plan, onay için İBB Meclisi'ne iletildi. Plan değişikliğinin, AKP-MHP grubunun oyları CHP-İYİ Parti grubunun muhalefeti ile kabul edildiği belirtildi. 

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

PLANDA NE DEĞİŞTİ?

Yaklaşık 64 bin metrekare büyüklüğündeki hazineye ait parselin 58 bin metrekarelik bölümü için ilçe belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği ile “sağlık tesisi alanı” şeklinde olan bölümün bir kısmı “belediye hizmet alanı-sosyal kültürel merkez”  şeklinde değiştirildi. Mevcut park alanının bir kısmı da “sağlık tesisi ve sosyal tesis alanı-rehabilitasyon ve bakım merkezi” fonksiyonu kapsamına dahil edildi. Plan değişikliğiyle yeni bir yol düzenlemesi de gerçekleştirildi. Kurul kararı kapsamında Üsküdar Fikir Sanat Merkezi Burhan Felek Bey Köşkü ve Tebessüm Kafe plana “tescilli bina” şeklinde belirtildi. 

“PARK YAPILAŞMAYA AÇILDI”

Plan değişikliğne ilişkin değerlendirmelerde bulunan İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü, park alanının kısmen sağlık ve sosyal tesis alanına dahil edilerek yapılaşmaya açıldığına ve bunun bölgeye ek inşaat alanı getirerek ulaşım taleplerini arttıracağına dikkat çekti. 

“SAĞLIK TESİSİ VE PARK ALANI AZALDI”

İBB Planlama Müdürlüğü, planın sağlık tesisi alanı ve park alanını azaltıcı, belediye hizmet alanı ve sosyal tesis alanını yükselten özellikte olduğuna dikkat çekti. Ayrıca plan kapsamında yükseklik, inşaat hakkı değerlerinin de önerilmediği belirtildi.

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

TESCİLLİ KÖŞK YAPILAŞMAYA MI AÇILDI?

Kurul kararıyla tescil edilen Üsküdar Fikir Sanat Merkezi şeklinde kullanılan Burhan Felek Köşkü ile Tebessüm Kafe'nin yer aldığı alanın belediye hizmet alanına alındığı belirtildi. 2013 tarihli planda bu yapılarla ilgili “Belediye Hizmet Alanı'nda mevcut Burhan Felek Köşkü ve müştemilat dışında yeni yapı yapılamaz” notunun olduğu fakat yeni plan değişikliği önerisinde “belediye hizmet alanı” sınırları içinde otopark, spor tesisi, halk eğitim merkezi, gençlik merkezi ve belediye tesislerinin inşa edilebileceğiyle ilgili düzenlemelere yer verildiği belirtildi.

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!


Geri Dön