20 / 04 / 2024

Üsküdar Küçük Çamlıca'da 17.5 milyon TL'ye satılık bina!

Üsküdar Küçük Çamlıca'da 17.5 milyon TL'ye satılık bina!

Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi'nde bulunan bina, İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından satışa çıktı. Taşınmazın satış bedeli 17 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.




TC. İSTANBUL ANADOLU 10. İCRA DAİRESİ 2015/1229 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : İstanbul İl, Üsküdar İlçesi, Bulgurlu Mahallesi, Şekerkaya mevki, 53 ada, 16 parsel, 2.177,00 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmazın l/l (TAM) hissesi. 16 parsel sayılı ana taşınmaz ile ilgili Üsküdar Belediyesi İmar arşivinden yapılan araştırmada parsel üzerinde bulunan binanın mimari projesinin Şubat 1984 tarih ve 1984/590 sayı ile onaylandığı görülmüştür. Binaya ait yapı ruhsalı yoktur. Arşiv dosyasında ayrıca 01.03.1984 tarihli statik büronun 1117 sayılı raporuna göre binanın projesine göre çıkmalı bölümlerinde projesine aykırı olarak kısmen kirişsiz plak şeklinde yapıldığı ve bazı kirişlerin kırıldığı, kolon kiriş birleşim yerlerinin kesildiği, döşemelerde bazı kesimlerin betonunun sadme tesiri ile ayrıştığı, ayrışan bu bölümlere vasıfsız beton döküldüğü tespit edilmiştir. Ayrıca 26.11.1984 tarihli statik büronun 1592 sayılı raporuna göre, iskana hazır hale gelen binanın projesine uygun olduğu ve statik yönünden sakıncalı halinin olmadığı tespit edilmiştir. Ancak binanın iskan belgesi arşiv dosyasında yoktur. Mimari porjesine göre söz konusu bina, yol altı I, yol üstü 2 katlı ve toplam 3 katlıdır. Mimari projesine göre binanın toplam inşaat brüt 320m2'dir. Mimari projesine göre, binanın kısmi bodrum katında sığınak ve kömürlük alanları, zemin katında bina ana girişi, salon, 2 oda, mutfak, wc ve hol alanları ve normal katta 4 oda, banyo, duş alanı, hol, 1 adet balkon ve 1 adet teras mekanları bulunmaktadır. Teras mekanı binanın doğu ccphcsindcdir. Projesine göre binada asansör yoktur. Keşif tarihinde yerinde yapılan incelemede, söz konusu parsel üzerindeki binada kimse olmadığı için içerisi gezi İçmemiştir. Binanın dış cephesi dekoratif taş ile kaplıdır. Parselin cadde sınırında beton duvar üstü demir parmaklık bulunmakta olup, giriş için demir kapı mevcuttur. Girişte sol tarafta yaklaşık lOm'lik tek katlı ve kapısı PVC panjur sistemli kapalı garaj bulunmaktadır. Araç yolu beton olup diğer alanlar yeşildir. Binanın batı kenarında yaklaşık 5m.xl5m. ebatlarında alanı yaklaşık 75m2'lik açık yüzme havuzu vardır. Bina yaklaşık 30 yaşındadır. Bina Çamlıca tepesi manzaralıdır. Parselin kuzey cephesinde yaklaşık 55m2 ve güney cephesinden yaklaşık 135m2 yola terki bulunmaktadır.



Adresi : İstanbul İl, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (Bulgurlu) Mahallesi, Çilehane Yolu cad, No:5

Yüzölçümü : 2.177,00 m2

İmar Durumu : Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (eski Bulgurlu) Mahallesi, 81 pafta, 53 ada, 16 parsel

sayılı taşınmazın "1/1000 ölçekli, 04.10.2007 T.T.'li Küçük ve Büyük Çamlıca Kentsel Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama* İmar Planında, kısmen TAKS:0.10, KAKS:0.20, ön bahçe mesafesi :5m., yan bahçe mesafesi:4m. ve AYRIK nizam yapılanma şartları ile KONUT ALANlnda, kısmen de YOL ALANInda kaldığı ve parsel kuzey kenarından metro hattı geçtiği için uygulama sırasında ilgili kurumdan görüş alınması gerekliği" anlaşılmıştır.

Kıymeti: 17.550.000,00 TL

KDV Oranı: %18

Kaydmdaki Şerhler: Aile konutudur şerhi vardır. Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü: 17/05/2016 günü 11:20 -11:30 arası

2. Satış Günü: 13/06/2016 günü 11:20 -11:30 arası

Satış Yeri : ANADOLU ADALET SARAYI MEZAT SALONU



Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış «iderlerinİ geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle altcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya işıirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin(*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK 127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİCİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/1229 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 15/03/2016


Geri Dön