18 / 04 / 2024

Üsküdar Prof. Dr. Raşit Küçük Kültür ve Spor Merkezi'nin temeli atıldı!

Üsküdar Prof. Dr. Raşit Küçük Kültür ve Spor Merkezi'nin temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Üsküdar Belediyesi tarafından projelendirilen Prof. Dr. Raşit Küçük Kültür ve Spor Merkezi'nin temelini attı...



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de katıldığı Üsküdar'daki temel atma töreninde, açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kasapoğlu, Türkiye'nin, Avrupa'da genç nüfus açısından ilk sırada olduğunu söyledi. Kasapoğlu, "Ben İstanbul Fatih'te doğdum, büyüdüm. Fatih, Avrupa Yakası'nda İstanbul'u temsil eden en önemli simgelerden biridir. Yine Anadolu Yakası'nda da Üsküdar'dır. Bu anlamda Üsküdar'ı Fatih'ten, Fatih'i Üsküdar'dan ayırmak mümkün değildir. O anlamda Üsküdar aynı zamanda benim de ilçem. Bu vesileyle Üsküdar'ımıza kazandırılacak bu tesisin açılışında da inşallah bir arada oluruz. Buna benzer nice tesisi bakanlığımızın da imkanıyla Üsküdar'a kazandırma noktasında kararlılığımızı ve inancımızı sizlerle paylaşmak istiyorum."  şeklinde konuştu. 

Kasapoğlu, Türkiye'nin son 16 senede çok güzel tesislere kavuştuğunu söyledi. Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Son 16 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimiz ve sporumuz için çok güzel, çok müstesna tesisleri ülkemize kazandırdık. Son 16 yılda, ülkemizdeki spor tesisleşmesini dünya ile kıyasladığımızda rekor bir seviyeyi gösteriyor. Bu tesisleri bundan sonraki süreçte insanlarımızla doldurarak, sporla uğraşır bir şekilde onları görmek istiyoruz. Bu anlamda sizlerin desteğine, ilgisine, heyecanına ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum."

Kasapoğlu, tesise, ilim ve irfan sahibi bir insanın isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti de aktardı. Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugünkü tesisin Raşit Küçük hocamızın ismiyle anılacağını öğrenmekten dolayı da ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hocamız, ilmi ve irfanıyla örnek bir şahsiyet. Ben de böyle ilim ve irfan sahibi kişilerin isimlerinin tesislerde olmasının ayrı bir heyecan kazandıracağına, ayrı faydalar sağlayacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum."

Demiryürek: "Bu proje, çok kolay bir iş değil"

Çok zor bir projeye imza attıklarını ifade eden Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar'ı ilim, irfan ve spor kenti olarak tanımlamaktan gurur duyduklarını söyledi.

Çok anlamlı bir projeye imza attıklarına değinen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar'ımıza yakıştı. Bu güzel kültür ve spor merkezini, bu güzel mahallerimiz başta olmak üzere gençlerimize, çocuklarımıza ve kadınlarımıza armağan ediyoruz. Projemiz toplamda 10 kat olacak. Bunun 7 katı zeminden altta 3 katı ise yukarıda olacak. Projede yok, yok." dedi.

Temeli atılan spor merkezinde yarı olimpik yüzme havuzu, 750 kişilik çok amaçlı salon, fuaye ve sergi alanı, bilgi evi, fitness salonu, teras, kafeterya ve 70 araçlık otopark bulunacak.

 


Geri Dön