29 / 03 / 2024

Üsküdar'da artık karayla deniz birleşmeyecek!

Üsküdar'da artık karayla deniz birleşmeyecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen "Üsküdar'da denizle kara birleşti, şeklinde haberlere yansıyan manzara, meydan ve şu anda devam eden yağmur suyu kanal çalışması tamamlandığında ortadan kalkacak." şeklinde açıklama yaptı. 



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Anadolu Ajansı muhabirlerine bir takım açıklamalarda bulundu. Sahil bölgesinde yaşanan su baskınlarına karşı altyapı çalışması başlattıklarını ifade eden Başkan Türkmen, "Üsküdar'da denizle kara birleşti, şeklinde haberlere yansıyan manzara, meydan ve şu anda devam eden yağmur suyu kanal çalışması tamamlandığında ortadan kalkacak. Şu anda gördüğünüz bu hatta iki kanal çalışmamız var. Biri 2 metre çapında yağmur suyu kanalı, diğer ise 1 metre çapında atık su kanalı. Bu çalışma sahile kadar devam edecek. Yağmur suyu yerin altından açtığımız kanallarla denize akacak. Çalışmaları 2018'in ilk yarısında tamamlamış olacağız ve denizle kara artık birleşmeyecek." dedi. 

 

Üsküdar da artık karayla deniz birleşmeyecek!


"Bütün yollar Üsküdar'a çıkmış olacak"

Üsküdar sahilinden itibaren yeni belediye binasına kadar olan alanda ilçeye 125 bin metrekarelik yeni bir meydan kazandıracaklarını ifade eden Başkan Türkmen, İstanbul'un Maltepe, Yenikapı ve Taksim Meydanı'ndan sonra Üsküdar'da çok önemli bir meydana sahip olacağını söyledi. Türkmen konuya ilişkin şunları söyledi: "Üsküdar Meydanı'nın diğer meydanlardan farkı İstanbul'un en kolay ulaşılabilir meydanı olması olacak. Bir taraftan deniz ulaşımı, bir taraftan  Marmaray  ve Ümraniye-Çekmeköy metrosu, bir taraftan Avrasya Tüneli ve kara yolu ile adeta bütün yollar Üsküdar'a çıkmış olacak. Projemizde hem ana meydan hem de Mimar Sinan Meydanı'nı özellikle toplu gösteriler, mitingler, kültürel, sosyal faaliyetler için daha aktif ve fonksiyonel hale getirecek dokunuşlar var. Çalışmalar tamamlandığında bu meydan, Üsküdar'ın sadece bugünü ve yarını değil, gelecek yüzyıldaki meydanı olacak."


Geri Dön