28 / 03 / 2024

Uyuyan dev gümüş uyanıyor! Uzmanlar gümüşte peş peşe tarih ve fiyat verdi!

Uyuyan dev gümüş uyanıyor! Uzmanlar gümüşte peş peşe tarih ve fiyat verdi!

Bir dönem yatırımcının gözdesi olan gümüşle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Dünyanın en büyük otoriteleri, uzunca bir süredir yükselişi altının gerisinde kalan gümüşün büyük bir sıçrama yaparak, altına fark atacağını öngörüyor. Peki bu iddianın dayanağı ne, gümüşün yükselişinin ardındaki hangi



Bir süre önce yatırımcısına çok iyi getirisi olan gümüş uzun süredir sessizliğini korurken, altında ise hareketli günler yaşanıyor. Ancak uzmanlara göre, Çin’in yeniden kapılarını açmasıyla, gümüş yeniden atağa kalkacak ve altına oranla daha iyi performans sağlayacak.

Uyuyan dev gümüş uyanıyor! Uzmanlar gümüşte peş peşe tarih ve fiyat verdi!

Analistlere göre, dünyanın en büyük ikinci büyük ekonomisi Çin’in uzun süre sonra yeniden dünyaya yeniden açılması gümüşe altından daha iyi bir izletecek.

Dünyanın en değerli metallerinden gümüşün fiyatı son 6 ayda yüzde 14 değer kazanarak 23.0-24.0 dolar bandında seyir izliyor.

Ancak altın/gümüş oranı yüzde 80’in üzerinde ve bu metal altına kıyasla daha ucuz bir seviyede

Ekonomi gazetesinden Evrim Küçük’ün haberine göre bu oranın 60–70 aralığında olması gerekmekte. Fakat analistlere göre Çin’in yeniden kapılarını açması, gümüşün yıldızının parlamasına ve altından daha iyi duruş sergilemesine neden olabilir. Konuyla ilgili yorumda bulunan ICICI Prudential Asset Management Company (AMC) baş yatırım stratejisi Chintan Haria, Çin’in yeniden açılmasının gümüş fiyatlarındaki ralliyi körükleyeceğini iddia ediyor. Diğer yandan Axis Securities Emtia Bölüm Başkanı Pritam Patnaik ise, “Çin'de salgın hafifler ve ülke daha fazla kesinti olmadan yeniden açılırsa, bu durumda ana metaller ve gümüş ralli yapacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön