26 / 04 / 2024

Uzaya çıkan ilk para Dogecoin olacak!

Uzaya çıkan ilk para Dogecoin olacak!

Kripto para borsası ile ilgili sürekli paylaşım yapan milyarder iş insansı Elon Musk, kripto para borsasının gözde birimlerinden biri olan Dogecoin'in uzaya çıkacak ilk para olacağını dile getirdi. 



Kripto para birimlerinden biri olan Dogecoin için sık sık sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Tesla CEO'su Elon Musk'tan Dogecoin ile ilgili yeni bir iddia geldi. Sputniknews'te yer alan habere göre Musk, önceki gün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda uzaya çıkacak olan ilk paranın Dogecoin olacağını belirtti. 

Musk paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"SpaceX, gelecek yıl Doge-1 isimli uyduyu uzaya gönderecek. 

- Doge ile ödenmiş ilk uzay misyonu

- Uzaydaki ilk kripto para

- Uzaydaki ilk meme (komik görsel)"

Uzaya çıkan ilk para Dogecoin olacak!

ABD'de bir televizyon programına katılan Elon Musk, Dogecoin ile ilgili konuştu. Twitter yaptığı paylaşım sonrasında yatırımcıların da etkisiyle Dogecoin'in değeri rekor seviyeye ulaştı. 

Musk'ın şova katılan annesi Maye Musk,  "Anneler Günü hediyen umarım Dogecoin değildir" derken, Elon Musk'ın "Evet, öyle" yanıtını vermişti. Musk programa katılmadan önce Dogecoin 73.15 centi görmüştü. Program sonrasında ise Dogecoin, 51.49 cente inerek yüzde 30 düşüş kaydetti. Pazar günü de satışın devam ettiği Dogecoin 45.66 cent seviyesine kadar indi. Böylelikle Dogecoin iki günde yüzde 38 değer kaybetmiş oldu. 

Sonrasında Elon Musk'ın Dogecoin'in uzaya çıkacak ilk para olacağı yönündeki açıklamalarıyla Dogecoin yeniden yükselişe geçti. 

 

SpaceX launching satellite Doge-1 to the moon next year

– Mission paid for in Doge
– 1st crypto in space
– 1st meme in space

To the mooooonnn!!https://t.co/xXfjGZVeUW

— Elon Musk (@elonmusk) May 9, 2021

 

Dogecoin'de neler oluyor? Neden düşüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön