23 / 04 / 2024

Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak!

Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak!

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, yörüngeye uydu yerleştirilmesi için Dogecoin ile ödeme yapılacağını açıkladı. Dogecoin, son 24 saatte 0.4257 dolardan, 0.5943 dolara çıktı.



Dünyanın en zenginlerinden Elon Musk’ın kurduğu uzay taşımacılığı firması SpaceX, yörüngeye uydu yerleştirmesi için ücretin Dogecoin kullanılarak ödeneceğini açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; yapılan açıklama sonrasında hızlı bir artış trendine giren Dogecoin, son 24 saatte 0.4257 dolardan, 0.5943 dolara ulaştıktan sonra, 0.5359 dolara kadar indi, haftalık kazancı yüzde 41’den fazla.

Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak!

Taşıyacağı uyduları ayın yörüngesine koymak için aya seyahat edecek olan rokete de DogeSpaceX adı verildi. DogeSpaceX adlı roketin 2022 yılı içerisinde aya fırlatılması bekleniyor.

Elon Musk, Nisan ayında Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada, "gerçek aya gerçek Dogecoin indireceklerini" belirtmişti. Musk, yine Pazartesi günkü açıklamasında da, DogeSpaceX’in aya seyahatinin Dogecoin ile finanse edileceğiyle ilgili söylentileri doğrulamış oldu.

Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak!

Ünlü milyarderin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, SpaceX’in önümüzdeki yıl yapacağı aya seyahati "uzaydaki ilk kripto olacak" yorumlarını yapılmasına neden oldu.

Yapılan açıklamada, Geometric Energy Corporation (GEC), 2022 yılının ilk çeyreğindeki aya fırlatma işlemi SpaceX Falcon 9 roketi kullanarak yapacak.

Elon Musk, SpaceX'in bulunduğu köyü büyütüp adını 'Starbase' yapmak istiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön