26 / 04 / 2024

Fransa, düzenleyici uyumlu ilk kripto para fonunu onayladı!

Fransa, düzenleyici uyumlu ilk kripto para fonunu onayladı!

Fransız varlık yöneticisi Melanion Capital, AB’nin ilk düzenleyici uyumlu kripto para fonunu başlatmak amacıyla onay aldı.



Fransız varlık yöneticisi Melanion Capital, Fransa düzenleyici kuruluşundan Bitcoin fiyatı ile yüzde 90 korelasyon içinde olacak olan ve Ucits olarak bilinen Avrupa Birliği standartlarında bir borsa yatırım fonunun başlatılması amacıyla onay aldı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; fon, kripto para madenciliği ve blok zinciri teknolojisi gibi sektörlerde 30'a kadar hisse senedini izleyecek. 

Fransa, düzenleyici uyumlu ilk kripto para fonunu onayladı!

Londra'daki Keystone Law fon avukatı Winston Penhall, konuya ilişkin "Henüz Ucits çatısı altında dijital varlıklara odaklanan herhangi bir fonu daha önce hiç görmedim" diye konuştu ve düzenleyicilerin Bitcoin ve diğer kripto paralara bakış açılarının “biraz havada” olduğuna dikkat çekti. 

AB genelinde satışı yapılan ve aynı zamanda Asya ve Latin Amerika'da da popüler olan Ucits fonları, kripto varlıklar için uluslararası bir fon düzenlemesi olan altın standardına benzer şekilde nitelendiriliyor. Avrupa yatırım fonlarının büyük bir bölümünü meydana getiren ve yüksek düzeyde yatırımcı koruması sağlayan Ucits fonları, herhangi bir menkul kıymete bağlı bulunmaması sebebiyle Bitcoin, gibi kripto para birimlerini doğrudan değerlendirmiyor. 

Fransa, düzenleyici uyumlu ilk kripto para fonunu onayladı!

Melanion’un fonunda bulunacak şirketlerin başında kripto para madencileri Argo Blockchain ve Riot Blockchain, Michael Novogratz’ın yatırım yönetim şirketi Galaxy Digital ve aracı kurum Voyager Digital gibi şirketler yer alıyor.

JPMorgan, Bitcoin fonu için düğmeye bastı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön