20 / 04 / 2024

Uzel Makine'nin arazisine yine alıcı çıkmadı!

Uzel Makine'nin arazisine yine alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına ilişkin olarak yapılan ikinci ihalede de alıcı çıkmadı.



İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına ilişkin olarak yapılan 2. ihalede de alıcı çıkmadı. Sözcü gazetesinden Ümit Türk'ün haberine göre, dev araziyi satın almak için hiçbir müşteri bulunamayınca satışın düştüğü duyuruldu.

Eyüp Rami'deki arazide, 6 yıl önce iflas eden Uzel ailesine ait Uzel Makine Traktör'ün binası bulunuyor. Uzel ailesinde yaşanan miras kavgası, fabrikanın da iflasına giden yolu açtı. Uzel Makine Traktör'ün binası ve arazisi 446 milyon 139 bin 553 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İstanbul 1. İflas Müdürlüğü'nde geçtiğimiz ay gerçekleşen ilk ihaleye hiçbir müşteri çıkmadı. Hiçbir alıcının ihaleye katılmaması üzerine 1. İflas Müdürlüğü, ikinci ihalenin yine aynı şartlarla bugün saat 14.00'te yapılmasına karar verdi.

İKİNCİ İHALEDE DE ALICI ÇIKMADI


Ancak dev arazi için ikinci ihalede de alıcı çıkmadı. Araziyi satın almak için hiçbir müşteri bulunamayınca satışın düştüğü bildirildi. Satışın düşmesi üzerine ise Uzel'de çalışıp ücretlerini alamayan işçiler başta olmak üzere çok sayıda alacaklı da açık artırmadan elleri boş döndü.

İFLAS DAİRESİ DUYURDU: SATIŞ DÜŞTÜ


İflas Müdürlüğü ikinci artırma sonunda alıcı çıkmaması üzerine bir duyuru gerçekleştirdi. Yapılan duyuruda, “Tellal tarafından satış saatinde şartname yüksek sesle okunarak ihale açılmış olup satış saati sonuna kadar beklenmesine rağmen ihaleye katılımcı talep ve talipli olmadığı anlaşılmıştır. Satış saati sonunda tellal tarafından taliplisi çıkmadığından satışın düştüğü yüksek sesle duyurulmuştur” açıklamasına yer verildi.

YENİDEN DEĞER TESPİTİ YAPILACAK


Dev araziyle ilgili iflas dairesi tarafından yeniden değer tespiti yapılarak yeniden satışa çıkarılacağı bildirildi.


Geri Dön