20 / 04 / 2024

İBB'nin Beşiktaş'taki arsasına alıcı çıkmadı!

İBB'nin Beşiktaş'taki arsasına alıcı çıkmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 114 milyon liraya satışa çıkardığı Beşiktaş Fulya'daki arsasına alıcı çıkmadı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), 144 milyon 205 bin TL muhammen bedel ile ihale usulüyle satmak istediği Beşiktaş'ta bulunan arazisine alıcı çıkmadı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Meclisi, AK Parti grubunun verdiği teklif üzerine, 5 bin 764 metrekare büyüklüğündeki arsayı geçen hafta park alanına almıştı.

İBB nin Beşiktaş taki arsasına alıcı çıkmadı!

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'un önderliğinde gerçekleşen İhale Encümeni, Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi 25 Ada, 77 parselde bulunan arsanın satışına teklif veren verilmeyince dosyayı Emlak Müdürlüğü’ne geri gönderdi. İBB yetkilileri, ihalenin yeniden tekrarlanmayacağıyla ilgili sorunuın cevabını Emlak Müdürlüğü'nün vereceğini açıkladı.

4'üncü kez satışa çıktı

Beşiktaş'ın Fulya semtinde yer alan Polat Tower gökdelenin karşısında bulunan İBB'ye ait arazi, ilk kez 2015 yılının Aralık ayında satışa çıkartıldı. 2015 yılında arazi için 109 milyon 509 bin TL muhammen bedel istenmişti. Arazi daha sonra 2 kez daha satış listesine konulmuştu. Dördüncü kez yeniden satışa çıkan arazi, imar planlarının değişmesiyle yeni bir statüye sahip oldu. Önceki imar planlarında arazi ticaret+konut alanında yer alıyordu ve büyük bir değere sahipti.

İBB Meclisi'nin araziyi park alanına alması da henüz kesinlik kazanmadı. Meclis kararları İBB başkanının onayını gerektirdiği için, Başkan Ekrem İmamoğlu'nun söz konusu kararı imzalayıp imzalamayacağı ise merak ediliyor.

Başkan İmamoğlu, kararı bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geri gönderebilir. Meclis salt çoğunlukla kararında direnirse, bu kez Başkan İmamoğlu’nun konuyu yargıya taşıma hakkı bulunuyor.

İBB, Beşiktaş'taki arazisini 144.2 milyon TL'ye satıyor!


Geri Dön