27 / 04 / 2024

Uzman isimden çok çarpıcı iddia! Borsada ralli bitti!

Uzman isimden çok çarpıcı iddia! Borsada ralli bitti!

Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aşçıoğlu, borsada son günlerde yaşananlarla ilgili kesin konuştu. “Borsada ralli bitti!” diyen Aşçıoğlu, borsanın neden son günlerde düşüşte olduğu ve önümüzdeki dönemde yaşanacak olanlar hakkındaki öngörülerini de paylaştı.



“KISA DÖNEMDE ÇOK KAZANMA ARZUSUNDAKİLER İÇİN BORSA BİTTİ!”

“Peki bu borsayı bitirir mi?” sorusuna ise “hayır” yanıtını veren Aşçıoğlu, “Sadece kısa dönem düşünen için borsayı bitirir. Yani çok kısa dönemde çok para kazanma arzusunda olup da, ralliyi görenler için borsa bitti. İşte bu kesim son günlerde yaşananlardan mutsuz olacağını ve borsayı terk edeceğini düşünüyorum. Bu zaten geçmişte de böyle oldu. Ama uzun vade düşünerek, doğru seçimler yapan için borsa halen iyi bir yatırım aracı” ifadelerini kullandı.

Uzman isimden çok çarpıcı iddia! Borsada ralli bitti!

“BUNDAN SONRASINI SEÇİMLER BELİRLEYECEK!”

Aşçıoğlu, borsada bundan sonrasını seçimlerin belirleyeceğini iddia ederek, “Artık endeks giderken bile hisselerin gitmediği anlar olacak ki, yatırımcıların elinde bu kadar zaman içinde bire 5 - 6 prim yapmış senetler var. İşte bunlar borsa yükseldiği zaman bile yatırımcıya çok kazandıramayabilir” diye konuştu.

"ORTADA KAR YOKKEN GELECEĞİ FİYATLAMIŞ ŞİRKETLER VAR”

Aşçıoğlu, borsada bazı şirketlerin daha ortada kar yokken geleceği fiyatladığının altını çizerek, “Bunlar yeni halka arzlar da olabilir. Yani daha ortada bilanço yokken fiyatlanmış. Sonra gelen bilanço hayal kırıklığı yaratıyor. Gelecek fiyatlaması da gelecekte olan karı şimdiden oluşturmak anlamına geliyor. O da fahiş fiyat oluyor. Bunun dışında spekülatif olarak fiyatlananlar var ve onlar da zaten düşüyor” şeklinde konuştu.

ENDEKS NEDEN DÜŞMÜYOR?

Borsada kayıplar yaşanırken endeksin neden düşmediği sorusuna da yanıt veren Aşçıoğlu şunları söyledi:

“Endeksin neden düşmediğini soruyorlar. Bunun yanıtı çok basit. Çünkü major hisseler ve onlar son bir yılda yeni hisseler kadar bile yükselemedi. Hatta bazıları ‘Ereğli’ hisseleri örneğinde olduğu gibi hiç yükselmedi. Dolayısıyla bunlar düşerken de çok düşmüyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön