26 / 04 / 2024

Uzmanından uyarı: Sahte kripto para borsalarına dikkat edin!

Uzmanından uyarı: Sahte kripto para borsalarına dikkat edin!

Son zamanlarda artan kripto dolandırıcılığına ilişkin AztecGoldHero Kurucusu ve kripto para uzmanı Ferruh Danacı, yatırımcıları uyardı.  Danacı, “Yatırımcıların işlem yapmak için seçtikleri borsa hakkında dikkatli olması gerekiyor" dedi.



AztecGoldHero Kurucusu kripto para uzmanı Ferruh Danacı, yatırımcıları sahte kripto para borsalarına ve uzmanlarına karşı dikkatli olmalarını söyledi. Danacı, "Yatırımcıların işlem yapmak için seçtikleri borsa hakkında dikkatli olması gerekiyor" diyerek "Hesap açmadan önce ayrıntılı araştırma yapmak, farklı kullanıcıların deneyimlerini öğrenmek, seçilen borsanın Türkiye’de yerleşik olup olmadığını kontrol etmek, hukuki bir durumda karşı tarafta yasal bir muhatap bulabilmek açısından önem arz ediyor" diye konuştu.

Kripto sektörüne ilişkin veri platformu Chainanalysis'in bu senenin başında paylaştığı verilerde kripto para dolandırıcılarının 14 milyar dolarlık vurgun yaptığı görüldü. Kriptoya yönelik suçlardan kaynaklanan kayıpların 2020 yılına kıyasla yüzde 79 arttığı bilinirken, kripto para hırsızlığı da yüzde 516 artış yaşadı. Konuya yönelik gelişmeleri değerlendiren AztecGoldHero Kurucusu ve kripto para uzmanı Ferruh Danacı, "Kripto para kavramı hızlı bir biçimde sektörleşti ve bu durum fırsatçıların, kötü niyetli kişilerin işine yaradı. Kripto paraların birçok amatör yatırımcının dikkatini çekmesi, dolandırıcıların işini kolaylaştırdı" dedi. Peki yatırımcılar yatırım yaparken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön