24 / 04 / 2024

Uzungöl'de imar affı krizi!

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.



Trabzon Uzungöl'de 2006 yılında yaptığı bina dolayısıyla yargılanan  Hasan Asan, imar affı başvurusu yaptığı halde Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Günebakış Gazetesi'nde yer alan habere göre, şaşkına dönen Asan ise şu açıklamalarda bulundu: “Bir önceki mahkeme imar affından yararlanacağımızı belirtirken yeni hâkim ‘Siz bu af kapsamına giremezsiniz!’ diyerek bize ceza yazdı.” 

Olay karşısında kendini savunan Asan, “Biz imar affına müracaat ettik. Belediye bütün cezalarımızı kaldırdı. Bir önceki mahkeme imar affından yararlanacağımızı belirterek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden rapor istedi. Rapor mahkemeye gelmiş olmasına rağmen yeni gelen hakime  hanım ‘Bu belgeler bu suçu kapsamıyor’ diyerek bize ceza kesti. Şimdi bütün Uzungöl yargılanacak. O zaman imar affı ne anlama geliyor? Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bizi toplayıp imar affından yararlanmamızı istemişti. Biz de bütün Uzungöl başvurduk. Şimdi böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu nasıl iş? Hangi yetkili buna müdahale edecek?” diye sordu.


Geri Dön