20 / 04 / 2024

Uzunlar İnşaat'ın bir yıl boyunca ihalelere katılması yasaklandı!

Uzunlar İnşaat'ın bir yıl boyunca ihalelere katılması yasaklandı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), adını, Türk Telekom Arena'yı, Varyap İnşaat ile birlikte ortak yaparak duyuran Uzunlar İnşaat'ın bir yıl boyunca ihalelerine katılmasını yasakladı





Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, merkezi İstanbul Fatih'te bulunan Uzunlar İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş, TOKİ'nin düzenlediği ihalelere bir yıl boyunca katılamayacak. İlgili karar 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşme Kanunu (KİSK) ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na (KİK) dayanarak alındı.



Numan, Metin, Adnan Uzun Kardeşlerin sahibi olduğu Uzunlar İnşaat, 22 yıl önce bir aile şirketi olarak kuruldu. TOKİ’nin çok sayıda projesini üstlenen Uzunlar İnşaat’ın üstlendiği en önemli proje Varyap İnşaat ile ortak yaptıkları Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena oldu. Şirket, geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Mersin Stadı ihalesini de 60 milyon 553 bin lira bedel ile kazanmıştı.


Şirket ayrıca İstanbul Ticaret Odası’na ait ‘Teknopark İstanbul Projesi’nin inşaatını da üstlenmişti. Ancak hem Mersin Stadı projesinde hem Teknopark İstanbul projesinde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için çeşitli zamanlarda eylem yapmıştı.




Geri Dön