23 / 04 / 2024

Vadistanbul'da 18 ayda yüzde 37 değer artışı!

Vadistanbul'da 18 ayda yüzde 37 değer artışı!

2018 yılına kadar Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırım hedefleyen Azeri devlet enerji şirketi SOCAR,Maslak'taki ofisini Vadi stanbul Bulvar'a taşıma kararı aldı...



2018 yılına kadar Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırım hedefleyen Azeri devlet enerji şirketi SOCAR,Maslak'taki ofisini Vadi stanbul Bulvar'a taşıma kararı aldı. 19 bin metrekarelik ofis alanı için 75 milyon dolar ödeyen şirket,2016 yılının Mart ayında yeni yerine taşınacak. SOCAR, şu anda bulunduğu Maslak'taki Bosphorus Plaza'nın sahipliğinide sürdürecek.Düzenlenen imza töreninde konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Vadistanbul projesinde 300 bin metrekarelik ofis alanının yapım halinde olduğunu belirterek, bunun 95 bin metrekarelik alanının satıldığını ifade etti. Çetinsaya,bu satıştan 382 milyon dolar elde ettiklerini belirtti. SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz ise 2018 yılına kadar Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek,"Ofisimiz kompleksin içerisinde bağımsız bir ünite olacak" diye konuştu. Yavuz, fonksiyonelliğin yanı sıra lokasyonu ve ulaşım olanakları bakımından kolay bir noktada bulunduğu için projeyi seçtiklerini ifade etti.


3'ÜNCÜ ETAP 3.500 $ OLACAK


Vadistanbul'da 1500 konuttan oluşacak 3'üncü etap hazırlıklarının başladığını anlatan Süleyman Çetinsaya, "Konutlarda metrekare fiyatının 3500 dolar olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.Vadistanbul'un 18 aylık dönemde yüzde 37 değer artışı yakaladığını söyleyen Çetinsaya, mart ayında üçüncü etabın yıkımına başlayıp eylülde ise lansmanını yapacaklarını sözlerine ekledi.


Sabah


Geri Dön