25 / 04 / 2024

Vali Azizoğlu: Ardahan’ı kalkındırmak için gece gündüz çalışacağız!

Vali Azizoğlu: Ardahan’ı kalkındırmak için gece gündüz çalışacağız!

2014 yılının ilk Kaymakamlar Toplantısı yapıldı. Kaymakamlara yönelik konuşmasında 2014 yılı projelerinin Mart ayından önce hazırlanmasını isteyen Vali Azizoğlu, “Ardahan’ı kalkındırmak için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi...




2014 yılının ilk Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. Kaymakamlara yönelik konuşmasında 2014 yılı projelerinin Mart ayından önce hazırlanmasını isteyen Vali Azizoğlu, “Ardahan’ı kalkındırmak için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.


Her ayın ilk haftalarında gerçekleştirilen ve ilin genel durumunun ele alındığı Kaymakamlar Toplantısı’nda eğitim, kamu yatırımları, asayiş ve turizm gibi gündem maddeleri ele alındı. 2013 yılının genel anlamda başarılı geçtiğini belirten Vali Azizoğlu, “2014 yılında da aynı başarıyı sağlayabilmek için gece gündüz çalışmamız gerekiyor” dedi. 2014 yılında yapılması planlanan projelerin Mart ayına kadar hazır olmasının önemine dikkat çeken Vali Azizoğlu, “Projeleri erken bitirmeliyiz ki, yer teslimlerini yapalım ve çalışmalarımızı hızla bitirelim” diye konuştu.


Toplantının gündem maddeleri içerisinde yer alan ağaçlandırma faaliyeti konusunda da ağaçlandırılacak alanların tespitinin hızla yapılmasını isteyen Vali Azizoğlu, Nisan ayına kadar ağaçlandırılacak yerlerin teslimin yapılması konusunda Kaymakamlara talimat verdi. Meraların korunması yönünde kararlılığını bir kez daha ifade eden Vali Azizoğlu, geçen yıl uygulanan ve 474 kişinin katıldığı sürü yönetimi ve çobanlık kursunun bu yılda uygulanacağını belirtti. Yaylacılık faaliyetinde bulunulan yaylalarda iyileştirmelerin bu yılda devam edeceğini de söyleyen Vali Azizoğlu, “Köylerimiz neyse yaylalarımızda bizim için aynıdır. Burada insanlar 6 ay yaylada kalıyor, 6 ay köyde. Dolayısı ile yaylalarımızda da iyileştirmelerimiz devam edecek” dedi.


Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında ki toplantıya Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Kadir Taner Eser, Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ulaş Karaca, İl Planlama Müdür Vekili Hüseyin Uysal, Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Metin Ergün katıldı.


Bugün



Geri Dön