24 / 04 / 2024

Van Çaldıran Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Van Çaldıran Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, Van'ın Çaldıran ilçesinde inşa edilen yeni Devlet Hastanesinin açılacağı tarihe ilişkin soru önergesi verdi.



Van'ın Çaldıran ilçesinde inşa edilen yeni Devlet Hastanesinin açılış tarihi Mevlis gündemine taşındı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını talep etti. Türkkan, "Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim." diye konuştu.

İYİ Partili Türkkan, şu açıklamalarda bulundu:

"Van Çaldıran İlçesi Yeni Devlet Hastanesi tamamlanmasına rağmen temelindeki su sorunu yüzündeki açılışı sürekli ertelenmektedir. 75 yataklı yeni hastanenin açılışının gecikmesi bölgedeki vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Ayrıca mevcut hastanede yaşanan doktor tayinleri sorunu yüzünden Çaldıran halkı hizmet alamamakta, ilçedeki ekonomik koşulların güçlüğü de göz önüne alındığında vatandaşlarımızın tedavi için Van şehir merkezine gitmeleri ekonomik olarak bir yük oluşturmaktadır."

Van Çaldıran Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan'ın soruları şu şekilde:

1) Yeni Çaldıran Devlet Hastanesi’nin hizmete alınışının önüne geçen binanın temel sorununun giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta midir? Yeni devlet hastanesi binasının teknik kontrolleri Bakanlığınız tarafından tamamlanmış mıdır? Binayı inşa eden müteahhit firma hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? 

2) Yeni Çaldıran Devlet Hastanesi'nin açılışı için herhangi bir takvim belirlenmiş midir? Hastane ne zaman hizmet vermeye başlayacaktır? 

3) Mevcut Çaldıran Devlet Hastanesi'nde görev yapan hekim ve sağlık personeli sayısı kaçtır? Nüfus başına düşen personel sayısı kaçtır? Bölgede hizmet veren personelin şartlarının iyileştirilmesi düşünülmekte midir? Bölgede görevlendirilen personelle ilgili herhangi bir tayin düzenlemesi planlanmakta mıdır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön