25 / 04 / 2024

Van’da kiralık konut fiyatları arttı!

Van’da kiralık konut fiyatları arttı!

Van'da gayrimenkul sektörü hızla gelişmeye devam ediyor. Buna göre, bölgede konut inşaatları hızlanırken, kira fiyatları da artmaya başladı.



Son dönemde inşaat sektöründe yaşanan yüksek zamlar Van'ı da etkiledi. Bölgede konut yapımı hızlanırken, kira fiyatları da aynı oranda arttı. 

Şehrivan Gazetesi'nden Hamit Karakuş'un haberine göre, hem konut yapımının hem de ev satışının hızla devam ettiği Van'da fiyatlar aynı hızda artıyor. Konut fiyatlarının yüzde 100 arttığı bölgede şehir merkezinde oturmak lüks haline geldi. 

Yap-Sat sisteminde inşa edilen konutlar kısa sürede tamamlanıp teslim ediliyor. Doların
artması, ithal ürünlerin yükselişi gibi nedenlerden dolayı inşaat sektörü de fiyatları artırdı.

Bölgede kira fiyatlarının artmasıyla ilgili konuşan Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, “Kesinlik kira artışların bu kadar yüksek olmasına karşıyız. Van’daki bu kiraların artışlarının nedenlerinden çoğu orantısız göç olması, insanların fazla talepte bulunmasından kaynaklanıyor. Özellikle dışardan gelen memur, polis ve öğrencilerin konut ihtiyacı olması buda doğal bir şey. Fakat baktığımız zaman şimdi bu insanların burada bir konuta ihtiyacı var. Eğitimci olarak, polis olarak, öğrenci olarak ilimize gelmiştir. Bu insanlarında burada idame etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Geri Dön