26 / 04 / 2024

Van'daki depremzeler için 2 bin 500 konteyner kurulacak!

Van'daki depremzeler için 2 bin 500 konteyner kurulacak!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 23 Şubat'ta İran'da yaşanan ve Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yıkıma sebep olan depremin ardından, ilçelere konteyner kurulacağını belirtti. Van Başkale'ye 2 bin, Saray ilçesine de 500 konteyner kurulacak...



Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği İran sınırındaki mahallelerde birçok ev ve ahır yıkılmış, bazıları da ağır hasarlanmıştı. Depremde 3'ü çocuk olmak üzere 9 vatandaş hayatını kaybetti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 23 Şubat'taki depremden etkilenen Başkale ve Saray ilçelerinde bulunan mahallelere 2 bin 500 konteynerin kurulacağını ifade etti. 

BİR AY SONRA KONTEYNER KURULUMU

23 Şubat'taki depremden sonra, kurulacak konteynerler hakkında mahalle sakinlerine bilgi aktaran Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mehmet Emin Bilmez, deprem bölgesindeki insanlar için konteyner kurulumuna geçildiğini belirtti. 

Bölgeye 300'ün üzerinde konteyner geldiğine dikkat çeken Bilmez, "Güvendik köyümüzde 80'e yakın konteyner kuruldu. Özpınar'da da altyapısı hazır olduğu anda kuruluma başlayacağız. Konteyner aşamasını bitirdikten sonra ev yapım aşamasına geçeceğiz. Deprem bölgesinde bir sıkıntı yok. Kızılay yemek vermeye devam ediyor. Hava koşulları iyi giderse 15-20 gün içinde en çok hasar gören 6 mahallemizde konteyner kurulum aşamasını tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Başkale'de 300 evin tamamen yıkıldığını, 270 evin de ağır hasarlı olduğunu belirten Bilmez, Başkale'ye 2 bin, Saray ilçesine de 500 konteynerin kurulacağını dile getirdi. 

Van'daki depremzedeler için konteyner kurulumuna başlandı!

Van'da ağır hasarlı evler yıkılıyor!

Van'da yıkılan evlerin yerine çelik konstrüksiyonlu yeni evler yapılacak!


Geri Dön