25 / 04 / 2024

Vartaş İnşaat Alman ortağı Stern ile Elazığ'a yatırıma gidiyor!

Vartaş İnşaat Alman ortağı Stern ile Elazığ'a yatırıma gidiyor!

Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Elazığ’da Mis Holding tarafından hayata geçirilen ancak çeşitli ekonomik sıkıntılar nedeniyle işletmesi aksayan Misland AVM ve çevresindeki araziyi satın aldıklarını açıkladı...




Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Elazığ'da Misland AVM ve çevresindeki araziyi satın aldıklarını açıkladı. Fikirtepe'de Renovia projesinde ortak oldukları Alman Stern Immobilien AG ile birlikte 120 dönümlük arsaya 800 konut ve bir de okul yapacaklarını söyleyen Barata, "Orada konferans salonu, sur duvarları, düğün salonları var. Açık çarşılar da yapacağız. Bu trendi Elazığ'a getireceğiz. Var olan inşaatın üzerinde yenilikler yapacağız. 

İlk etapta 150 milyon lira yatırım öngörüyoruz" dedi. Bölgede nitelikli konut açığı gördüklerini belirten Barata, "Biz orada üretim de yapmak istiyoruz. Ne olacağına bakıyoruz" diye konuştu. 

Vartaş İnşaat, Fikirtepe'de 'yalnız ev'olarak anılan evinyıkımıyla birlikte hızlandırdığı çalışmalara da Alman ortağı Stern Immobilien ile devam ediyor. Yüzde 50-50 ortak olan Vartaş ve Stern, Fikirtepe'de 350 milyon liralık yatırım öngörüyor. Projede 2 bin 200 konut ile birlikteticari aian->^ laıiri da yer alacağını ifade eden Barata, "Stern yabancı ilgisini de getirdi. Bütün projelerimizin yüzde 30'una yakınını yabancılara satacağımızı düşünüyorum. 

Bunda ortağımızın etkisi yüksek. 

Avrupa ve Ortadoğu'dan yatırımcılar bekliyoruz" dedi. Stern Immobilien AG Denetim Kurulu Başkanı Hans Kilger ise Renovia projesinden bir Alman grubun 45 daire aldığını söyledi. Küger, Hollanda ve Avusturya'nın da ilgisinin yüksek oluğunu belirtti. 

Fikirtepe'de tuğla koymadan 35 milyon lira kayıp oldu Fikirtepe'nin gereğinden fazla gündemde kaldığını belirten Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüme başlayalı önümüzdeki mart ayında 48 ay dolacak: 2/3 yasası çıktı ama uygulanamadı. Son iki aydır bakanlık harekete geçti. Hızlı adımlar atılmaya başlandı. Yaşanan gecikme herkesin kaybı oldu. 

Bunun için herkes bir bedel ödedi. Biz toplam 5 adada, kira, proje geliştirme ve arazi sahiplerinin ipotekleri, kredileri gibi giderler için bugüne kadar projeye 70 trilyon lira harcadık. Tuğla koymadan gecikmeden kaynaklı kayıp 35 milyon lirayı buldu." 



Dünya


Geri Dön