27 / 04 / 2024

Vatandaşlar AOÇ arazisi ihalesi için iptal istiyor! 

Vatandaşlar AOÇ arazisi ihalesi için iptal istiyor! 

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ihalesinin iptal edildiği TOKİ tarafından duyurulmuştu. TOKİ önünde protesto yapan kuruluş temsilcileri "Erteleme değil, iptal istiyoruz" dedi.



Atatürk Orman Çiftliği ihalesi yeterli katılım olmaması ve rekabet sağlanamadığı için ertelendi. Bilkent'teki  TOKİ  binasınında ihale için hazırlıklar yapılırken, dışarıda 50'ye yakın kuruluşun temsilcileri protesto eyleminde bulundu. 

Sözcü Gazetesi'nden Yavuz Alatan'ın haberinde göre, ihalenin ertelendiğini öğrenen kuruluş temsilcileri kararı alkışlayarak karşıladı. Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan "AOÇ, Cumhuriyet değerlerinin kurucu ve simge mekanıdır. Hedef alınması ve talan edilmesi bundandır. Gazi Üniversitesi'ne tıp fakültesi yapılmak üzere verilen AOÇ arazileri, hülle yoluyla TOKİ‘ye devredildi, şimdi de satılmak isteniyor. Satamazsınız, haykırıyoruz" dedi. TOKİ binası önündeki protestolara, pankart ve sloganları ile 50'ye yakın kuruluşun temsilcileri katıldı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SATILDI

Şimdiye kadar satış, tahsis ve kiralama yöntemleriyle Atatürk Orman Çiftliği arazisinin yarısını kaybetmişti. Çukurambar'daki arazisi tıp fakültesi için Gazi Üniversitesi'ne devredilmişti. Bahsi geçen arazi daha sonra TOKİ'ye devredildi. Bu araziler TOKİ tarafından ABD Büyükelçiğine satılmıştı. Kalan arazilerde konut ve ticaret alanı olarak ihaleye çıkarıldı. TOKİ'nin dünkü ihalesi için Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yaptığı çağrı üzerine, belediyenin AOÇ ihalesine katılacağı ve arazileri tarım yapılmak üzere belediye adına alacağı öne sürüldü. 


Geri Dön