23 / 04 / 2024

aoç arazisi kiralama ihalesi son durum

aoç arazisi kiralama ihalesi son durum

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ihalesinin iptal edildiği TOKİ tarafından duyurulmuştu. TOKİ önünde protesto yapan kuruluş temsilcileri "Erteleme değil, iptal istiyoruz" dedi.

Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’yi ECE Türkiye'nin yöneteceği açıklandı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ECE Türkiye arasında stratejik bir işbirliğine imza atıldığı belirtildi. Bu doğrultuda da Çekmeköy’de bu senenin son çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu ve kiralama ile uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye yürüteceği açıklan

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.

AOÇ, Yenimahalle'deki depo olarak kullanılan taşınmazını yeniden kiraya veriyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içindeki 3596 metrekarelik taşınmazı için kiralama ihalesi düzenliyor.

ABB iştiraki Anket A.Ş.'den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

AOÇ arazilerinin metrekaresi aylık 1.5 TL'den kiralanması ihalesini Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anket A.Ş. kazandı.

AOÇ, depo olarak kullanılan taşınmazını yeniden kiraya veriyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içindeki 1412 metrekarelik taşınmazı için kiralama ihalesi düzenliyor.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Hippoterapi Merkezi’nin kiraya verileceğini duyurdu. 34 bin metrekarelik alana sahip tesis için 6 Mayıs’ta kiralama ihalesi  düzenlenecek.

Fahrettin Koca: AOÇ arazisi kanunla tahsis edilebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesine arazi tahsisi yapıldığı iddialarıyla ilgili "Asla, hiçbir şekilde bahsedilen konularla ilgili bakanlığım sonrası dönemde tahsis ve benzeri konuların hiçbiri olmamıştır." şeklinde konuştu.

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

TOKİ'den Ankara AOÇ arazisi açıklaması!

TOKİ, 17 Eylül 2019 tarihinde yapılan Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kiralanmasına ilişkin ihale hakkında açıklama yaptı...

Vatandaşlar AOÇ arazisi ihalesi için iptal istiyor! 

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ihalesinin iptal edildiği TOKİ tarafından duyurulmuştu. TOKİ önünde protesto yapan kuruluş temsilcileri "Erteleme değil, iptal istiyoruz" dedi.

Mimarlar Odası: AOÇ arazisi 1 liraya gidiyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Tezcan Karakuş Candan, bugünkü Resmî Gazete kararına göre Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan, Ankapark sınırında toplam 8 bin 500 metrekare alanda tarımsal depolama alanının 1-4 TL arası bedelle kiraya verildiğini açıkladı.

aoç arazisi kiralama ihalesi son durum Haberi

aoç arazisi kiralama ihalesi son durum

Atatürk Orman Çiftliği ihalesi yeterli katılım olmaması ve rekabet sağlanamadığı için ertelendi. Bilkent'teki TOKİ binasınında ihale için hazırlıklar yapılırken, dışarıda 50'ye yakın kuruluşun temsilcileri protesto eyleminde bulundu. 

Sözcü Gazetesi'nden Yavuz Alatan'ın haberinde göre, ihalenin ertelendiğini öğrenen kuruluş temsilcileri kararı alkışlayarak karşıladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan "AOÇ, Cumhuriyet değerlerinin kurucu ve simge mekanıdır. Hedef alınması ve talan edilmesi bundandır. Gazi Üniversitesi'ne tıp fakültesi yapılmak üzere verilen AOÇ arazileri, hülle yoluyla TOKİ‘ye devredildi, şimdi de satılmak isteniyor. Satamazsınız, haykırıyoruz" dedi. TOKİ binası önündeki protestolara, pankart ve sloganları ile 50'ye yakın kuruluşun temsilcileri katıldı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SATILDI

Şimdiye kadar satış, tahsis ve kiralama yöntemleriyle Atatürk Orman Çiftliği arazisinin yarısını kaybetmişti. Çukurambar'daki arazisi tıp fakültesi için Gazi Üniversitesi'ne devredilmişti. Bahsi geçen arazi...