26 / 04 / 2024

Vergi avantajı süresi piyasaları canlandırır!

Vergi avantajı süresi piyasaları canlandırır!

Katma Değer Vergisi (KDV) oranı 2018 yılı Kasım ayından 31 Aralık 2018'e kadar yüzde 18'den yüzde 8‘e düşürülmüş daha sonra yoğun talep nedeniyle bu süre, 2019'un Haziran ayının sonuna kadar uzatılmıştı.



Ekonomiye hareketlilik getirmesi için mobilyada Katma Değer Vergisi (KDV) oranı 2018 yılı Kasım ayından 31 Aralık 2018'e kadar yüzde 18'den yüzde 8‘e düşürülmüş daha sonra yoğun talep nedeniyle bu süre, 2019'un Haziran ayının sonuna kadar uzatılmıştı. Bu indirime rağmen dövizdeki belirsizlik ve ekonomik durağanlık nedeniyle piyasayada beklenen hareketlilik olmadı. Şimdi mobilyacı bu kez KDV'de uzun, hatta kalıcı bir indirim bekliyor.

Posta Gazetesi'nden Murat Gülderen'in haberine göre, Kelebek markasıyla birlikte toplam 350 mağazasıyla faliyet gösteren Doğtaş Mobilya'nın Başkanı Davut Doğan, sektörün durumunu ve beklentileri açıkladı. Aynı zamanda Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili de olan Doğan "Ekonomideki durağanlık sebebiyle konut satışlarında yüzde 30’luk daralma var. Bu aynı oranda bizim sektörümüzü de etkiledi. Çünkü alım gücü düşünce vatandaş alımlarmı erteledi" dedi.

Düğün sezonunun açıldığını ve seçimlerin bitmesiyle belirsizliğin kalktığını kaydeden Davut Doğan, şunları söyledi: "KDV indiriminin 6 ay daha uzatılması hatta tekstildeki gibi kalıcı olmasını istiyoruz. Desteklenmesi halinde Türk mobilyacıları dünyada 12'ncilikten 7'nciliğe yükselecek. Mobilyada ihracat 3 milyar, ithalat 1 milyar doların altında. İstihdam yaratan bir sektörüz. Sadece bizim 1500 çalışanımız var. Aynı zamanda bize iş yapan 40'tan fazla atölye bulunuyor. Bu yıl 30’u yurtiçi 12'si ise yurtdışı olmak üzere 42 mağaza daha açacağız.”

 


Geri Dön