26 / 04 / 2024

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi denetimi yapan inceleme elemanları, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulu çatısı altında 'Vergi Müfettişi' unvanında birleştirildi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasını taşıyan 18 Nisan 2022 tarihli 'Vergi İncelemelerinde Sektörel ve Fonksiyonel Uzmanlaşma Genelgesi' ile vergi incelemelerinde tam anlamıyla uzmanlaşmaya gidilerek, mükelleflerin kendi haklarının bilinci içerisinde hareket etmesi ve öngörülebilir bir inceleme süreci geçirmesi hedefleniyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DAİRE BAŞKANLIKLARI KURULDU

Vergi Denetim Kurulu bünyesinde yapılan tüm çalışmalar, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabet ile mücadele ederken 2020 yılında Vergi Denetim Kuruluna verilen görevlerin yerine getirilmesi amacıyla, sektörel ve fonksiyonel uzmanlaşma ile iş bölümünün sağlanmasına yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana, Gaziantep ve Konya'da doğrudan Denetim, Vergi Kaçakçılığı Denetim, Vergi İadeleri Denetim ve Sektörel Denetim Daire Başkanlıkları kuruldu.

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan da başladı! Tamamen değişiyor

Vergi denetim süreçlerinde kurumsal risk analiz sistemlerinin kurulması ve uzmanlaşmanın artırılmasıyla birlikte; teknolojik imkanlardan, dijital araçlardan, veri bilimi ve yenilikçi analitik becerilerden daha fazla yararlanılarak bu noktada vergi incelemelerinde ileri uzmanlaşma; verimlilik, etkinlik ve nitelik anlamında hem mükellefler hem de vergi denetimi açısından olumlu sonuçlar vererek mükellefleri gönüllü uyuma yönlendirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön