28 / 03 / 2024

Vergi haritası nedir?

Vergi haritası nedir?

Vergi daireleri neden vergi haritası hazırlar? Vergi haritası nedir? Merak ediyorsanız Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında yer alan vergi haritası bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Vergi haritası nedir?

"Vergi haritaları" kavramı 15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında geçiyor. Buna göre vergi haritası nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Vergi haritası, vergi dairelerinin görev alanları içinde bulunan emlakın değerlendirilmesi için yararlanmak üzere, mahalli bayındırlık, tarım, imar ve iskan, orman, tapu ve kadastro, belediye ve özel idare gibi kuruluşlardan da bilgi alarak hazırladıkları haritaya deniyor.


Vergi haritaları:

Madde 5 – 


Vergi daireleri, görev alanları içinde bulunan emlakın değerlendirilmesinde yararlanmak üzere, mahalli bayındırlık, tarım, imar ve iskan, orman, tapu ve kadastro, belediye ve özel idare gibi kuruluşlardan da bilgi almak suretiyle vergi haritaları düzenleyebilirler. 


Bina ve arsa ile ilgili haritaların düzenlenmesinde, beldeler ve meskün yerler, bina ve arsa değerleri esas alınarak bölgelere, bölgeler ise meydan, sahil, ana cadde, cadde ve sokak itibariyle kısımlara ayrılır.


Arazi ile ilgili vergi haritaları, şehir, kasaba ve köyler itibariyle ve arazinin cinsi, sınıfı ve kullanma durumunu gösterecek şekilde düzenlenir.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön