23 / 04 / 2024

Vergi mükellefleri dikkat! 

Vergi mükellefleri dikkat! 

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergileri 2021 yılında online olarak ödenebliyor. İşte tüm merak edilenler....



Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan süre boyunca sürüyor. Gayrimenkul satılana kadar emlak vergisi her yıl ödeniyor. 

2020 yılından önceki yıllarda emlak vergisi mükellefi olanların 2021 yılına ait emlak vergisinin tarh ve tahakkukunda esas alınacak vergi değerinin (matrahın) hesabı ile bina, arsa veya araziye 2020 yılında malik olunması halinde mükellefiyetin başlangıç yılı olan 2021 yılı vergi değerinin hesabı bu Tebliğde belirtilen esaslar kapsamında yapılacak.

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; emlak vergisi ödemek isteyenler için birçok ödeme seçeneği bulunuyor. Geçmişte vergi daireleri tarafından alınan emlak vergileri, artık internet üzerinden de ödenebiliyor. Emlak vergisini sorgulama isteyenler online sistem üzerinden vergi borçlarını kolayca görüntülerken, ödemelerini tamamlayabiliyor.

Vergi mükellefleri dikkat! 

Emlak Vergisi sorgulama detayları

Emlak vergisini sorgulamak isteyen kişiler, e-devlet sistemi üzerinden emlak vergilerini sorgulayabiliyor. Bunun için ilk önce e-devlet sitesine giriş yapması gereken kişiler, arama bölümünde emlak vergisi kelimelerini aratarak kolayca emlak vergisi sorgulaması yapabiliyor.

Vergi mükellefleri dikkat! 

Emlak Vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisini ödemek isteyen kişilerin yapması gereken, İnteraktif Vergi Dairesi adlı resmi intenet sitesine giriş yapmalarıdır. Siteye giriş yapanlar, kimlik bilgileri ile siteye giriş yapıp, sayfada bulunan ödeme seçenekleri köşesinde ödeme işlemini tamamlayabiliyor. Ödeme yapacak kişi belge numarası veya referans numarası ile vergi borcunu ödeyebiliyor. Gerekli numarayı giren kişi açılan sayfadaki formu doldurması durumunda borç siliniyor. 

Vergi mükellefleri dikkat! 

Emlak Vergisi muafiyet şartları nelerdir? 

  • Türkiye içinde 200 metrekareden büyük olmayan konuta sahip olmak. 
  • 18 yaş ve üzeri düzenli geliri olmamak. 
  • SGK tarafından ölüm aylığı, dul ve yetim aylığından herhangi birini almak. 
  • Mevcut mülkten gelir elde edilmemesi gerekir. 
  • Konut dışı mülk sahibi olmak. 
  • Yılda dönemsel olarak kullanılan yazlık evler 

Emlak vergisinde 2021 tarifesi!


Geri Dön