19 / 04 / 2024

Vergi ödemeleri 2 Kasım'da başlayacak!

Vergi ödemeleri 2 Kasım'da başlayacak!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler için ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da ödenmişti. 2015 yılı için vergilerin ikinci taksit ödemeleri ise 2 Kasım'da başlayacak...



Vergi ödemeleri 2 Kasım'da başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler için ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da ödenmişti. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise 2 Kasım'da başlayacak.


Buna göre, emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 10 gğn bulunuyor. 10 gün sonra mükelleflerin vergi ödemelerine başlamaları ve 1 Aralık'a kadar ödemelerin yapılmış olması gerekiyor.


Emlak vergisini, Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödüyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Çevre temizlik vergisini ise taşınmazın kullanıcısı ödüyor. Eğer konut veya işyerinde mal sahibi değil de kiracı varsa, vergi mükellefi kiracı oluyor.


Çevre temizlik vergisi meskenlerde su faturasına yansıtılıyor. İşyeri ve diğer şekillerdeki binalar için ise ödeme belediyede yapılıyor.


Emlak vergisi de, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. 


Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 



Emlak vergisi ödememe cezası 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön