24 / 04 / 2024

Vestel Contemporary Istanbul Fuarı’nın teknoloji sponsorluğunu üstlendi!

Vestel Contemporary Istanbul Fuarı’nın teknoloji sponsorluğunu üstlendi!

Dijital sanata teknolojisiyle hayat verecek olan Vestel, 7 - 10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul Fuarı’nın teknoloji sponsorluğunu üstlendi...



Türkiye’nin en önemli görsel sanatçılarından Candaş Şişman’ın SYN-Phon eseri, Ozan Türkkan’ın Alfa Omega Alfa-Rutt Etra ve Resurrection-Rutt Etra eserleri ile yeni dönemin bağımsız sanat topluluklarından OUCHHH’in Mentalis Structuram eseri ilk kez Contemporary Istanbul’da Vestel Lounge’da sanatseverlerle buluşacak. Teknoloji ve estetiğin uyumunun Vestel için son derece önemli olduğunu ifade eden Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Contemporary Istanbul Fuarı’nın teknoloji sponsoru olarak hayatı kolaylaştıran teknolojiyi hayatı güzelleştiren sanatla bir araya getirmekten gurur duyuyoruz” dedi.

 

Vestel, Türkiye'nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un teknoloji sponsoru oldu. Bu yıl sekizincisi düzenlenecek fuarda, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen sanatçıları eserlerini Vestel teknolojisiyle sergileyecek. Vestel, fuarda televizyondan tablete, dizüstü bilgisayardan ses sistemi ve kulaklığa, projektörden kioska 200’e yakın ürünüyle sanata destek verecek.

 

Vestel için teknoloji ve estetiğin birbirinden ayrılamaz kavramlar olduğunu belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şunları ifade etti:

 


“Bu nedenle Vestel, ileri teknolojisi kadar estetik tasarımıyla da ön plana çıkan bir marka. Tasarıma gönül veren bir marka olarak görsel sanatlara desteği her zaman sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz.  Ülkemizdeki sanat ortamının gelişimine katkı sağlayacak proje ve etkinliklerin en önemli destekçilerinden biriyiz. Hedefimiz, hayatın her alanına teknolojimizle değer katabilmek. Hayatı kolaylaştıran teknolojimizi hayatı güzelleştiren sanatla bir araya getirmek.”


Vestel Lounge, dijital sanata ev sahipliği yapacak

 

Vestel, dijital sanat alanında Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından Candaş Şişman ve Ozan Türkkan ile önde gelen sanat topluluklarından NOHlab ve OUCHHH’u ilk kez Contemporary Istanbul’da bir araya getiriyor. Candaş Şişman’ın SYN-Phon isimli eserini, Ozan Türkkan’ın Alfa Omega Alfa-Rutt Etra ve Resurrection-Rutt Etra eserleri ile OUCHHH’ın Mentalis Structuram isimli eserini ilk kez Contemporary Istanbul’da sergileyecek olan Vestel, NOHlab’ın Colloid eserini de Vestel Lounge’da sanatseverler ile buluşturuyor.

 

Ses yerleştirmesinden video mappinge kadar uzanan geniş bir yelpazedeki eserlerin sergileneceği Vestel Lounge’ın küratörlüğünü son on yıldır video ve dijital sanatlar alanında Türkiye ve Avrupa’da çok sayıda projeye imza atan Grid İstanbul üstleniyor.


Vestel’in teknoloji sponsorluğunda,  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek  Contemporary Istanbul Fuarı, 21 ülkeden 650 sanatçının 3000 eserini sanatseverlerle buluşturacak.



Geri Dön