19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: İzmir'i uçuracak olan biziz!

Veysel Eroğlu: İzmir'i uçuracak olan biziz!

Veysel Eroğlu, İzmir Afyonkarahisarlılar Dernekleri'nin Bayraklı Aydemir Plaza'da düzenlediği kahvaltıda yaptığı konuşmada, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yıllarca beraber çalıştıklarını belirtti




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'e en büyük yatırımları hükümet olarak kendilerinin yaptığını belirtti.


Yıldırım'ın büyük düşünen ve projeleri hayata geçiren bir isim olduğunu dile getiren Eroğlu, "Bakanlığı döneminde öyle destanlar yazdı ki tarif edilemez. '17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapılacak' dense herkes gülerdi. Hayaller gerçek oldu. Bakanımı takdir ediyorum" dedi.


İzmir'e suyu Gördes Barajı'ndan kendilerinin getirdiğini, kentin su problemini, havalimanını, çevre yolu sorunlarını çözdüklerini ve 11 yılda milyarlarca liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Eroğlu, "İzmir'e en büyük yatırımları hükümet olarak biz yapıyoruz. İzmir'i biz düşünüyoruz. İzmir'i uçuracak olan biziz. Onların yaptıkları şu. 'Sizin hayat tarzınıza karışır' diyorlar. Biz neden karışacağız? Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Herkes serbestçe giyinsin diye mücadele ettik" diye konuştu.


Eroğlu, 1414 projeyi yapacak tek kişinin Binali Yıldırım olduğunu belirterek Yıldırım'a destek istedi.


- "Uzun adamın ekibiyiz"


AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise 30 Mart'ta İzmir'de bulunan 300 bin Afyonlunun kararının da önemli olacağını belirtti.


Vatandaşların "İzmir'i artık köy olmaktan kurtar" sözünü her yerde dinlediğini, kentin AK Partili belediyecilikle hizmetin kalesi olacağını vurgulayan Yıldırım, "Konuştukları zaman ağızlarından bal damlıyor. Etrafa baktığınızda konuşulanlardan eser yok. Bu şehirde insanlar yağmur yağacak, sel olacak diye korkuyor. İzmir buna layık mı?" dedi.


Mevcut yerel yönetimin 10 yıldır "Körfezde yüzülecek" dediğini ifade eden Yıldırım, "Hadi yüz' diyeceğim, enfeksiyondan seçime yetişemeyecek ondan korkuyorum. Haliç'i temizleyen biziz. Biz yapa yapa geldik. Biz konuşmuyoruz, eserlerimiz konuşuyor. Çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan'ın, o uzun adamın ekibiyiz" şeklinde konuştu.


Yıldırım, sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İzmir'de 2 milyar liralık projeyi bitirdiğini, 1 milyar liralık da proje yaptığını, bugün 21 projenin açılışının gerçekleştirileceğini anlattı.


İcraat yapmak için büyükşehir belediye başkanlığına talip olduklarını ifade eden Yıldırım, "Biz sorunun parçası olmak için değil, çözümün parçası olmak için talibiz. İzmir, Türkiye'ye lazım. İzmirsiz Türkiye fotoğrafı eksik. Türkiye'nin demokrasi merkezi İzmir, selle, çamurla, çöple, işsizlikle boğuşuyor. İzmir bunlara layık değil" dedi.



AA


Geri Dön