28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu: Şehirlerimizin kentsel dönüşümü estetik olmalıdır!

Veysel Eroğlu: Şehirlerimizin kentsel dönüşümü estetik olmalıdır!

Aydın'ın Söke ilçesinde Adnan Menderes Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi temel atma törenine katılan Eroğlu, konuşmasında, son 10 yılda 99 üniversite ve sayısız fakülte açtıklarını belirtti...




Aydın'ın Söke ilçesinde Adnan Menderes Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasında, son 10 yılda 99 üniversite ve sayısız fakülte açtıklarını belirtti.


Üniversitesi olmayan il kalmadığına işaret eden Eroğlu, şunları söyledi:


"Biz, büyük bir milletiz. Büyük bir milletin de büyük hedefleri olur. Ecdadımıza layık olmamız için geleceğe emin adımlarla ilerlememiz lazım. Büyük hedefleri ancak çok iyi yetişmiş nesillerle yakalayabiliriz. Bu yüzden en büyük desteği, eğitime veriyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Dünyaya kazık çakacak halimiz yok. Eğitimde daha büyük adımlar atılacak. Üniversitelerimiz bizim gurur kaynağımız."


Eroğlu, mimarlık ve tasarım fakültelerinin artması gerektiğini ifade ederek, "Artık şehirlerimizde estetiğe çok büyük önem vermemiz lazım. Mühendislikte 3 prensip var. Birincisi ekonomik, ikincisi emniyetli, üçüncüsü estetik olmasıdır. Şehirlerimizin yapısı, görüntüsü, kentsel dönüşümü ve yeşil alanları, estetik olmalıdır” dedi.


Üniversitede hocalık dönemini özlediğini dile getiren Eroğlu, emekli olması halinde Adnan Menderes Üniversitesine müracaat edebileceğini kaydetti.


Eroğlu, "Ben de geçmişte üniversitede ders vermiş bir hoca olarak, 350’den fazla yayını olan bir kişi olarak, bazen üniversite hayatını özlüyorum. Bu fakülte, Aydın için çok önemli. Burada okuyacak öğrencilerimizin, büyük başarılara imza atmasını diliyorum" diye konuştu.


Fakültenin, 2015 yılında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.



AA


Geri Dön