24 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu'ndan Düzce'ye köprü sözü!

Veysel Eroğlu'ndan Düzce'ye köprü sözü!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Düzce'ye de 19 yeni müjde ile geldiğini belirtirken, Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen dere için 2 yeni köprü yapılması içinde söz verdi.




Bir dizi ziyaret ve açılışlar gerçekleştirmek üzere Düzce'ye gelen Orman ve Şu İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Düzce'ye gelerek Samandere Şelalesi'nde yapılan tesislerin açılışı gerçekleştirdi. Eroğlu ayrıca Düzce'ye de 19 yeni müjde ile geldiğini belirtirken,  Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen dere için 2 yeni köprü yapılması içinde söz verdi.


Samandere tesislerinin açılışını gerçekleştirmesinin ardından protokol ve basın mensupları ile birlikte kahvaltıda bir araya gelen Bakan Eroğlu, Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e meyan balı hediye etti. Sıcak sohbetin geçtiği kahvaltının ardından Bakan Eroğlu basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu Düzce'ye her gelişinde yeni müjdeler getirdiğini belirtirken yine Düzce'ye 19 yeni proje ile geldiğini dile getirdi. Eroğlu projeleri tek tek açıklarken Karahacı Musa Mahallesindeki dere üzerine 2 yeni köprü yapılması için söz verirken DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz'e de konu ile alakalı talimat verdi. Eroğlu, " Düzce'ye her geldiğimizde bir çok proje ile geliyoruz. Ben Düzce'yi seven biriyim. Daha önce 24 proje ile geldik. Bunun 19 tanesini tamamladık. Kalanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi ise 19 yeni proje ile geldik. Biz sözümüzün eriyiz. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz.  Karahacı Musa benim kütüğümde yazıyor. Düzce'de  böyle bir yer var. Buraya 2 tane köprü sözü veriyorum. Hatta sayın genel müdürümüze de herkesin içinde talimat veriyorum. Bu köprüleri güzel bir şekilde yapalım. Tarihi eser gibi olsun. Sürekli hatırda kalalım. Hatta bu köprülerin son taslaklarını bana gösterin bende onay vereyim" dedi. 



Düzce Belediyesi




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 273 milyon lira tutarındaki 19 adet yatırım müjdesi ile Düzce'ye geldi. Eroğlu, Düzce'de DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan 5 adet tesisin temelini attı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen temel atma merasiminde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 19 yatırım müjdesinin yanında 2 proje için daha söz verdi. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'in talebi üzerine 2 köprünün yapılması için talimat verdi. Eroğlu, İl Başkanı Hikmet Keskin ile aynı mahalleden olduğunu belirterek, “Karacahacımusa Mahallesindeniz. Başkanımız 2 köprüye ihtiyacımız var dedi. Mahalleli olarak güzel bir proje yapacağız. Sözümüz söz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu Düzce ile gönül bağının olduğunu belirterek 12 Kasım Düzce depremindeki bir anısını anlattı. Üşüyen bir depremzedeye giydiği paltosunu vererek mutluluğuna ortak olduğunu söyledi.

Düzce'nin önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, “Düzce saklı bir bahçe gibi. Ama tanınmıyor. Önce tabiat master planı hazırlayacağız. Doğal güzelliklerini, şelalelerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız” dedi.


Düzce'ye 19 müjde ile geldiğini ancak bu sayının 24'e çıktığını belirtti. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yapacağı 2 projenin çok önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, Uğur Suyu üzerine yapılacak baraj ile Düzce Ovasına sulama tesisi yapacaklarını söyledi. Akçakoca barajı için kesin tarih vererek “Barajı Nisan ayı sonunda saat 16.59'da bitireceğiz” dedi. Bakan ayrıca yapılan ve yapılacak olan proje sayısının 48'e yükseldiğini Düzce'nin 81 olan plaka sayısına yaklaştıklarını belirtti.


Tören merasiminde konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, en güzel çalıştıkları kurumların başında Orman ve Su İşleri Bakanlığının geldiğini vurguladı. Özlü, tesislerin hayırlı olmasını diledi.

Düzce Valisi Ali Fidan da Bakan Eroğlu'nun Düzce ile çok yakından ilgilenerek destek verdiğini ifade ederek, yatırımlar adına ve projelerde emeği geçenlere teşekkür etti. Tesislerin hayırlı olmasını temenni etti.


Konuşmaların ardından Bakan Veysel Eroğlu beraberindeki protokol ile DSİ'ye ait Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temeli için butona bastı. Temel atma töreninde Akçakoca Barajı içme suyu isale hattı, Büyük Melen çayı Islahı 2. Kısım, Kaynaşmı ilçe merkezi yan dereleri, Uğur Deresi ıslahı ikmali, Gölyaka Aksu Deresi ıslahı ikmali projelerinin temeli atıldı.


Yeni Şafak


Geri Dön