28 / 03 / 2024

Veysel Tiryaki: Kentsel dönüşümde kira yardımı 24 aya çıkarıldı!

Veysel Tiryaki: Kentsel dönüşümde kira yardımı 24 aya çıkarıldı!

Eski ismiyle Hacılar, bugünkü ismiyle Ulubey Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara seslenen Başkan Tiryaki, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması için mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerektiğini söyledi...



Ulubey mahalle sakinlerinin daveti üzerine bir toplantı gerçekleştiren Başkan Tiryaki, bölgede gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi. Başkan Tiryaki, Ulubey Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında bölge halkını dinleyerek "Dönüşüm projelerinde söz hakkı vatandaşın" dedi. 


Eski ismiyle Hacılar, bugünkü ismiyle Ulubey Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara seslenen Başkan Tiryaki, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması için mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerektiğini söyledi. 


Tiryaki, vatandaşın istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek şehircilik örneği yapılar hedeflediklerini kaydetti. Sokak dedikodularına asla kulak asılmamasını isteyen Tiryaki, dönüşümün Altındağ için hayırlı olacağını ifade etti. Göreve geldiklerinde Altındağ'ın yüzde 70'inde imar olmadığına dikkat çeken Tiryaki, 10 farklı bölgede kentsel dönüşümü hayata geçirdiklerini dile getirdi. Her gün yolunu çeviren insanların 'bizim buraları da yık' dediğini hatırlatan Başkan Tiryaki, yeni dönemde yıkımların hız kesmeden süreceğini belirtti. 


"HER GUN DÖNÜŞÜM TALEBİ ALIYORUZ" 



Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Altındağ Belediyesi olarak şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projelerinin hiç birinde zorla yıkım yapmadık. Vatandaşlarla tek tek anlaşarak bu projeleri hayata geçirdik. 


Kentsel dönüşüm talepleri artık vatandaş tarafından geliyor. Dönüşümün uygulanmasını isteyen vatandaşlar her gün soluğu belediyede alıyor." 



YIKIMLAR OKULLARIN KAPANMASI İLE BAŞLAYACAK 


Başkan Tiryaki, bu bölgenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini hatırlatarak, bunun bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. Bu bölgede toplu konut yapılması durumunda, bakanlığın evi yıkılacak olan vatandaşlara kira yardımı yapacağını da hatırlatan Tiryaki: "Daha önce 19 ay olarak belirlenen kira yardımı şimdi 24 aya çıkarıldı. 480 TL. ile 600 TL. arasında ödenecek kira bedeline ise yine bakanlık karar verecek." diye konuştu. 


Okulların kapanması ile bu bölgede yıkımların başlayacağını söyleyen Başkan Tiryaki, konut projesinin yapılıp yapılmayacağına da vatandaşın karar vereceğini belirtti. 


Ankara 24 Saat


Geri Dön