23 / 04 / 2024

Volkan Şimşek Datça'daki otelin işletmesi aldı!

Volkan Şimşek Datça'daki otelin işletmesi aldı!

Turizm sektöründe uzun yıllardır görev yapan ve birçok önemli zincir otelde yöneticilik yapan Volkan Şimşek, hayalini süsleyen tesisin işletmesini satın aldı.



Volkan Şimşek, Muğla'nın Datça İlçesi’nde bulunan ve yıllar önce İstanbullu iş adamı Süha Mermerci tarafından inşa edilen tesisin işletmesini aldı. Gençlik yıllarında İngilizler tarafından tesisin işletildiğini ve burada tatil yapmanın hayalini kurduklarını belirten Şimşek, kendisi için önemini anlattı. Şimşek, 'Muhteşem bir koy, karşısında adalar var. Tatil cennetiydi İngiliz turistler için. Tekne turları, müzikli partiler dillere destandı. Arkadaşlarımızla burada tatil yapmanın hayalini kurardık' dedi.

Arkadaşlarını davet etti

Volkan Şimşek, tesisin işletmesini aldıktan sonra ilk işinin yıllar önce kendisiyle birlikte tesise girme hayali kuran arkadaşlarını bir araya getirmek olduğunu açıkladı. Bugün her biri Datça'da önemli yatırımlar yapan arkadaşlarıyla anıları tazelediğini söyleyen Volkan Şimşek, 'Yıllar çok çabuk geçiyor. Bizleri yaşama bağlayan en önemli etken hayallerimiz. Bu tesisin işletmesini üstlenmeyi gençlik yıllarımda rüyamda görsem hayra yormazdım. Ama ulaşılabilir hayaller kurarsanız, girdiğiniz alanda zorluklar karşısında pes etmezseniz hedefinizi yakalarsınız. Bugün gençlik yıllarımızı paylaştığım arkadaşlarımla nostalji yaşadım' şeklinde konuştu.

Köşkten 28 binalı tesise

Tesisinin bir köşk olduğunu açıklayan Şimşek, 'Süha Mermerci 1977 yılında 30 dönümlük alanı alarak dillere destan bir köşk yaptırdı. Yaratıcı yönü ve mimariye verdiği önemle bilinen Mermerci, yıllar içerisinde değişik mimarların projelerini bu alan içerisinde hayata geçirdi. 30 dönümlük alan kısa sürede bir kıyı kasabası görüntüsüne kavuştu. 1977 yılında beri her üç yılda bir mimarlık alanında verilen 'Ağa Han Mimarlık Ödülü' sahibi Nail Çakırhan’ın da projelerinin hayata geçirildiği toplam 28 binada değişik mimari esintilere rastlamak mümkün' diye konuştu.

Yıllar önce öğrenciyken son paralarıyla otobüs bileti alıp bir tesisin yanında kamp yapmaya geldiklerini ve sonra o tesiste işe başladığını anlatan Şimşek, 'Adeta dejavu yaşıyorum. Hacettepe Üniversitesi’nde okurken, final ve bütünleme arası 2 haftalık boşluğumuz vardı. 3 arkadaş Antalya Çamyuva’da kamp yapma kararı aldık. Üçümüzün cebindeki parayı denkleştirdiğimizde zar zor otobüs bileti alabildik. Gece yarısı kamp alanına gelip çadırımızı kurduk. Sabah uyandığımızda yüksek bir duvar ve duvarın arkasından müzik sesleri. Çok şaşırmıştık. Robinson Çamyuva'nın sahilinde turistler, tekne turları, çılgın müzik partileri, sörfçüler. Cepte para yok, yan tarafta insanlar çılgınca eğleniyor. Hemen çadırımızı söküp başka bir yere taşındık. Yıllar sonra işe başladığımda ilk tesisim de Robinson Çamyuva oldu' ifadelerini kullandı.


Geri Dön