25 / 04 / 2024

VP Holding, Emir İnvest ile ortaklık kuruyor!

VP Holding, Emir İnvest ile ortaklık kuruyor!

Romanya'da 2000 yılından beri inşaat alanında önemli projelere imza atan VP Holding Türkiye pazarına adım attı. Uzun süredir partner firma arayışında olan holding, iş ve proje geliştirme konusunda hizmet veren Emir İnvest ile ortaklık kararı aldı...



Romanya'da NATO müteahhitliği yapan ve bugüne kadar 1 milyon metrekarelik inşaata imza atan VP Holding, Türkiye pazarına girdi. Uzun süredir partner firma arayışında olan holding, proje geliştirme konusunda hizmet veren Emir Invest ile ortaklık kararı aldı. VP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Virgil Profeanu "Türkiye'yi yakından takip ediyoruz. İstikrarın yanında güçlü ekonomisi ve sektörün büyüklüğü buraya gelmemizde en önemli etken oldu" dedi. Türkiye'de birçok iş geliştirme firmasıyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Profeanu, "Emir Invest de mercek altına aldığımız firmalardandı. Bundan sonra Türkiye'de yolumuza AKVPH olarak devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 


30 milyon dolarlık yatırım 

Emir Invest Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Özdemir ise 2015'in ilk çeyreğinde 30 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti. Toplam 150 milyon dolarlık yatırım planladıklarını anlatan Özdemir şöyle konuştu: "Kağıthane'de bir konut projesi üzerinde çalışıyoruz. Eren Talu imzalı projede ruhsat aşamasındayız. Basın Ekspres'te 60 bin metrekarelik bir alanda yer alacak olan ofis- konut projesi olacak. Bahçeşehir'de 5 bin metrekarelik özel okul ve Tarihi Yarımada'da otel ile de sektöre hızlı bir giriş yapmış olacağız." 


Ortadoğu'nun yeni yıldızı Cezayir oldu

Ortadoğu'nun yıldızının şu anda Cezayir olduğunun altını çizen Özdemir, "Türkiye'nin ilgilendiği ülkelerin başında Cezayir geliyor. Burada ciddi potansiyel var. 6 aylık süreçte 5 milyar euroluk proje bulunuyor" dedi. Rönesans, IC, Esta ve Summa Holding'e danışmanlık hizmeti verdiklerini anlatan Özdemir, Summa Holding'in Cezayir'de 300 milyon euroluk hastane işi aldıkları bilgisini verdi. 


Sabah 


Geri Dön