19 / 04 / 2024

Yabancı konut yatırımcısından Türkiye'ye büyük ilgi!

Yabancı konut yatırımcısından Türkiye'ye büyük ilgi!

Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, "2018 yılının ikinci yarısında gerçekleşen yabancıya yönelik satışlarda yaşanan artış ivmesinin yılın son çeyreğinde de devam etmesini bekliyoruz" dedi...



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2018 Ekim ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş şunları söyledi; 

Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 oranında artarak 146 bin 536 adet olarak gerçekleşti. Konut satışlarında, İstanbul 27 bin 156 konut satışı ve yüzde 18,5 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 bin 430 konut satışı ve yüzde 8,2 pay ile Ankara, 7 bin 419 konut satışı ve yüzde 5,1 pay ile  İzmir  izledi.

Kurda yaşanan dalgalanmanın durması ve hükümetimizin konut sektörünü canlandırmaya yönelik atılan adımlar sayesinde konut satışlarında hızlı bir artış yaşandığını görüyoruz. Bu yaşanan artış önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek yeni kampanyalarla birlikte artarak devam edecektir.

Yabancı yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi

Yabancılara satılan konut satışlarına baktığımızda ise bu ay, geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 134,4 oranında bir artış yaşandığını görüyoruz. Ekim ayında yabancılara 6 bin 276 adet konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim ayında ilk sırayı 2 bin 283 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bursa,  Ankara  ve Yalova izledi. 

2018 yılının ikinci yarısında gerçekleşen yabancıya yönelik satışlarda yaşanan artış ivmesinin yılın son çeyreğinde de devam etmesini bekliyoruz. TÜİK verileri de bu beklentimizi destekler şekilde ilerliyor. Yürürlüğe giren Türk vatandaşlığı kanununda değişiklik yapılmasını öngören yönetmelikle birlikte ve de Avrupa’ya yapılan geziler ve fuarlar sayesinde yabancıya yapılan konut satışlarında istikrar yakalandı. Bu istikrarın önümüzdeki günlerde aynı şekilde devam etmesini öngörüyoruz.

Yabancıya konut satışı Ekim'de yüzde 134 arttı!
 


Geri Dön