28 / 03 / 2024

Yabancı konut yatırımcısının Alanya'ya ilgisi arttı!

Yabancı konut yatırımcısının Alanya'ya ilgisi arttı!

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclisi toplantısında, 'Kent Estetiği Kurulu' kurulmasına karar verildi. Adasa Yapı Denetim Firması Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada “ Müteahhitlerin oluşturduğu konutlar yabancılara cazip geliyor." dedi...



Alanya Mart ayı meclisi toplantısının ana gündem maddesi olan 'Kent Estetiği Kurulu' kurulması oy birliği ile onaylandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adasa Yapı Denetim Firması Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu,“İnşaat sektörü için iyi gelişmeler yaşanıyor" diye konuştu.

Haber Alanya'da yer alan habere göre; Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclisi toplandı. Toplantıda önemli değerlendirmelerde bulunan Aycan Fenercioğlu, son dönemde yaşanan konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün yerli ve yabancı yatırımcıyı hareketlendirdiğini dile getirdi.

Yabancı konut yatırımcısının Alanya ya ilgisi arttı!

Aycan Fenercioğlu değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Kent Konseyi Alanya’ya hayırlı olsun. Özellikle inşaat sektörü için önemli bir gelişme. Özellikle Mimar ve mühendis meclis üyeleri kent konseyine üye olacaklar. Alanya’daki bundan sonra yapılacak yapıların estetiği denetlenecek. Hem mimari açıdan hem de şehrin siluetine uygunluk açısından bir komisyon çalışacak. Tüm üyelere başarılar diliyorum Alanya’ya hayırlı olsun” dedi.

Sektördeki canlanmaya değinen Fenercioğlu, şunları ifade etti:

İnşaat sektörüyle alakalı gelişmeleri de aktaran Fenercioğlu, “Türkiye’de yabancıların konut aldığı şehirler arasında ilk 3’ün arasında Alanya yer alıyor. İlçe konumundayız ama İl kapasitesindeyiz. Geçtiğimiz son 3 ayda şehrimizde yabancı talebi oluştu. Ciddi anlamda mülk talebi oluştu. Bu sayının giderek artmasını temenni ediyoruz. Önümüz turizm sezonu Mart-Nisan aylarında yabancılardan ciddi bir talep bekliyorum. Fuarlardan dönüşler ve gelen bilgiler yabancılardan dönüşler olacağı şeklinde. Şehrimizin doğası, güzelliği, denizi, güneşi yani coğrafyası bu hususta en önemli faktör. Bir başka faktör ise müteahhitlerin oluşturduğu konutlar, projeler yabancılara cazip geliyor. Burada güzel bir döngü oluştu. Maliyetlerin artması, faizlerin artması gibi nedenlerden ötürü son iki yıldır inşaat sektörü sıkıntılıydı. Eylül ayından itibaren yabancı taleplerde çok ciddi bir artış gözlemliyoruz. Şu anki veriler daha çok artacağı yönünde. Biz de yabancıların talebinin daha çok artmasını umuyoruz. Bu sayede sektör daha iyi hale gelir. Sadece yabancılarda değil Yerlilerde de bir talep oluştu. Devlet bankalarının faizleri düşürmesi bu konuda oldukça etkili. Faizlerde düşünce yerlilerin konut alma isteği ön plana çıktı. Sıfır binalarda devlet bankaları artık insanları mülk sahibi yapabiliyor. Tüm bu gelişmeler sektörün hızlanmasına neden oldu. Alanya’da da şu an sektör iyi durumda daha da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” dedi.

Alanya Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!


Geri Dön