29 / 03 / 2024

Yabancı yatırımcı gayrimenkule yöneldi!

Yabancı yatırımcı gayrimenkule yöneldi!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, son 5 aydır ertelenen konut alımlarının seçim sonuçlarıyla birlikte hızla artacağını belirterek, önümüzdeki 2 ayda satışların zirveye ulaşacağını beklediklerini söyledi.



Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, son 5 aydır ertelenen konut alımlarının seçim sonuçlarıyla birlikte hızla artacağını belirterek, belirsizlik ortamının ortadan kalkması, TL'nin yeniden değer kazanması ve bankaların yeni kampanyaları ile önümüzdeki 2 ayda satışların zirveye ulaşacağını beklediklerini söyledi. 


Uzun, yabancı yatırımcının, kendi ülkelerindeki bir seçim sonucunu takip eder gibi gelişmeleri an ve an izlediğini aktararak, "Önümüzdeki 6 ayda başta Arap ülkeleri olmak üzere Rusya ve Ukrayna'dan gayrimenkule yatırım hızla artacak" dedi.

 

Geride bıraktığı 10 yılda 5 Burj Khalifa büyüklüğündeki, 2 milyar dolar değere ulaşan projeye danışmanlık hizmeti veren Projebeyaz, seçim sonrası sektördeki gelişmeleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açıları ve CNR Emlak 2015'teki satışları değerlendirdi. 


Projebeyaz Yönetim Kumlu Başkanı Murat Uzun, sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması, güven ortamının tesis edilmesi, tüm taraflarda oluşturulacak el birliği ile Türk inşaat sektörünün uluslararası arenadaki konumunu güçlendireceğini söyledi. 


Seçim sürecinde sektörün bir taraftan projelerine devam ederken, diğer taraftan yeni stratejiler geliştirdiğini belirten Uzun, "Son 5 aydır yerli ve yabancı yatırımcılar konut alımlarını ötelemişti. Özellikle yabancı yatırımcılar kendi ülkelerinde seçim sonucu takip eder gibi gelişmeleri an ve an izledi. Fuar süresince yaptığımız onlarca toplantıda yabancı yatırımcılar ulaşılan sonuçtan memnun olduklarını dile getiriyor. Belirsizlik ortamının kalkması, bu olumlu havanın yabancı yatırımları artıracağını söyleyebilirim. Başta Arap ülkeleri olmak üzere 2016 yılında yabancı yatırımlarda zirveye ulaşacağız. 

Özellikle Rusya ve Ukrayna'dan gayrimenkule yatırımın artacağını düşünüyoruz. Öte yandan Türkiye'de seçim nedeni ile alımını erteleyen tüketicilerimizin de gerek bankaların yeni kampanyaları, uygun ödeme koşulları, faiz indirimleriyle yeniden alıma başlayacağı bir döneme giriyoruz. 


Projebeyaz olarak 140 milyon TL'lik Helis More Residance&Ofis projesinde yer alan residance konutların yüzde 73'nü satmaktan ötürü mutluyuz" dedi "Türkiye yabancı yatırımcılar için vazgeçilmez bir ülke" Projebeyaz'ın bireysel yatırımcı ve grup yatırımcılarına yönelik satışlarında bugüne kadar 57 milyon dolarlık bir döviz girdisi sağladıklarını söyleyen Murat Uzun, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar açısından vazgeçilmez bir nokta olarak görülmeye devam ettiğini kaydetti. Murat Uzun, yabancı yatırımcılara ilişkin şu bilgileri verdi: "Özellikle Ortadoğulu yatırımcı; kültürel yakınlık, doğal faydalar ve Avrupa'ya nazaran daha ekonomik yaşam biçimini Türkiye'de buluyor. Bu gruptaki yatırımcılar tatilini zaten Türkiye'de geçiren ve burada ev sahibi olmak isteyenlerden oluşuyor. Öte yandan kira getirişi, yıllık mülkün değer artışını göz önüne alarak yatırım yapanlar, Türkiye'de arsalar alarak inşaatlar yapanlar veya daha büyük gayrimenkul yatırım ortaklıkları kuran yatırımcılar var. Türkiye doğası sebebiyle tüm dünyadaki yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor.  Ülkesinde güneşi eksik olanı da, yeşili mavisi olmayanı da cezbediyor. 


Ayrıca coğrafi konumu itibari ile 3-4 saatlik uçuş mesafesinde Avrupa'nın bir ucundan, usya'nın kuzey sınırlarına kadar ulaşabilme imkânı da ürkiye'yi cazip hale getiriyor." Anadolu'da Bursa, Antalya, Muğla, Trabzon ve Yalova gözde iller Türkiye'deki siyasi iklimin yatırım yapmak isteyen yabancıları izlemeye yönelttiğini söyleyen Murat Uzun, özellikle yaşamak için gayrimenkul satın alan yatırımcıların talebinin sürdüğünü belirti. 


Yabancı yatırımcıların Türkiye'de 3 büyük il dışındaki gayrimenkullere de ilgi gösterdiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Türkiye'ye en çok yatırım yapan 5 ülkeyi; Suudi Arabistan, Kuveyt, Almanya, Rusya ve Irak olarak sıralayabiliriz. Yabancıların İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  haricindeki gözde illeri son yıllarda Bursa, Antalya, Trabzon, Muğla, Yalova oldu. İstanbul'daki gözde semtleri ise Avrupa Yakası'nda Beylikdüzü, Esenyurt, Bakırköy; Anadolu Yakası'nda ise Kartal ve Kadıköy." Kuveyt, Londra ve Almanya ofislerine ABD ve Rusya eklenecek İstanbul ve İzmir'in dışında Kuveyt, İngiltere (Londra) ve Almanya'da (Frankfurt) ofis açan Projebeyaz, yakında ABD ve Rusya ofisini de hizmete sokacak. Projebeyaz yurtdışı ofislerinde, kira garantili yatırımlık portföyler veya yaşamak için talep edilen konutları yatırımcılara sunuyor. 


Yurtdışını bilmeyen, kurallarına ve işleyişine vakıf olmayan yatırımcıya, vergi, bankacılık ve diğer yasal işlemlerde yol gösteren Projebeyaz, yatırımcının sadece mülk satın almasına değil yaşam tarzına adapte olmasına destek veriyor. Türk yatırımcıların en çok tercih ettiği ülkeler arasında, İngiltere (Londra, Manchester), İspanya (Barselona), ABD (Miami, Dallas, NewYork, Orlando) ve Yunanistan yer alıyor. 


Gayrimenkulün peşinde 3 yılda dünyanın çevresinde 15 tur attı 

Çalışmalarına 2006 yılında başlayan Projebeyaz, toplamda 1.5 milyon metrekareyi geçen ve 2 milyar dolar değere ulaşan projede konsept danışmanlığı, pazarlama, satış&kiralama, satış sonrası tesis yönetimi başlıkları altında hizmet verdi. Başka bir deyişle 5 Burj Khalifa (334 bin metrekare) büyüklüğünde projeye danışmanlık hizmeti sundu. 


Son 3 yılda Projebeyaz ekibi; fuarlar, müşteri ziyaretleri, saha keşifleri, lansman geceleri, road shovvlar ve pazarlama faaliyetleri için 600 bin km'den fazla mesafe kat etti. Gayrimenkulün peşinde dünyanın etrafını 15 tur (Ekvator'un çevresi 40 bin 75 km) dolaştı. 


Adana İlk Haber


Geri Dön