19 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılardan, vatandaşlık sınırına indirim isteği!

Yabancı yatırımcılardan, vatandaşlık sınırına indirim isteği!

Dubai'deki gayrimenkul Cityscape fuarında yabancı ülke vatandaşlarına Türk vatandaşlığı hakkı verilmesi konuşuldu. T.C. vatandaşlığı için gereken en az 1 milyon dolar tutarında gayrimenkul alımında sınırın aşağı çekilmesi gündeme geldi.



Dubai'de düzenlenen uluslararası gayrimenkul Cityscape fuarında yabancı ülke vatandaşlarına Türk vatandaşlığı hakkı verilmesi de konuşuldu. T.C. vatandaşlığı için gereken en az 1 milyon dolar tutarında gayrimenkul alımında sınırın aşağı çekilmesiyle ilgili çalışmaların başladığı dile getirildi


Türkiye’den en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancı ülke vatandaşlarına Türk vatandaşlığı hakkı verilmesi fuarda yeniden gündeme geldi.


Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Dubai’de düzenlenen ve yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape kulislerinde bu rakamın 1 milyon doların altına düşürüleceği konuşuldu.


Fuarda söz konusu rakamın ne kadar düşürüleceğinin henüz netleşmediği fakat çalışmaların başlatıldığı dile getirildi.


Gayrimenkul sektörü temsilcileri de daha önceden yaptıkları açıklamalarda bu rakamın düşürülmesini istiyorlardı. Söz konusu rakamın yüksek olduğunu dile getiren sektör temsilcileri, 500 bin dolar civarında bir rakamın daha çok yatırımcıyı Türkiye’ye çekeceğini belirtmişlerdi.


Habertürk


Geri Dön