19 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı piyasayı hareketlendirdi!

Yabancıya konut satışı piyasayı hareketlendirdi!

Megopol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, Türkiye'den 250 bin dolarlık taşınmaz alan yabancılara Türk vatandaşlığı hakkı verilmesinin sektörü canlandırdığını anlattı. 



Türkiye'den 250 bin dolarlık taşınmaz alan yabancılara Türk vatandaşlığı hakkı verilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile konut piyasasının canlanması bekleniyor. 

Satışlar artacak

Yeni Asır'da yer alan habere göre, Megopol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökdemir, "Yeni düzenlemeyle bir iki ayda geçen yılın tamamında yapılan konut satışlarının rakamına ulaşacağımızı ve hatta geçeceğimizi öngörebiliyoruz. Megopol gayrimenkullerine yabancıların her zaman ilgisi vardı. Şimdi yabancıya satışların daha da artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yabancıya 30 bin konut satılacak

2017 yılında Türkiye'de yabancılara 22 bin 500 konut satışının gerçekleştiğini belirten Gökdemir, "Yabancıya satışta bu yılı yaklaşık 30 bin konutla kapatabiliriz" dedi. Gökdemir, TÜİK tarafından açıklanan verileri değerlendirdi.

Rekor düzeyde

Ağustos'ta 4 bin konutun satıldığını hatırlatan Gökdemir, şu şekilde konuştu: "Yabancıların Türk vatandaşlığı alabilmesinin şartları düzenlendi. Daha önce, karşılanması gereken en az 2 milyon ABD Doları tutarında sabit sermaye yatırımı şartı 500 bin dolara indirildi. 'En az 1 milyon dolarlık taşınmazın tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alınması' hükmü de 250 bin dolar olarak düzenlendi. Bu karar sektörümüzü canlandırdı."


Geri Dön