25 / 04 / 2024

Yağ fiyatlarında son durum ne? İşte 6 Mart ayçiçek yağı fiyat listesi…

Yağ fiyatlarında son durum ne? İşte 6 Mart ayçiçek yağı fiyat listesi…

Son günlerin en tartışılan sorularından biri “yağ fiyatları ne kadar zamlandı ve daha ne kadar zamlanacak?” Son dakika ayçiçek yağı fiyatlarını sizler için listeledik…



Son günlerin en çok merak edilen konularından Ayçiçek yağ fiyatları tekrar artışa geçti. Ancak stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artacak olması ihtimaline karşı vatandaşlar marketlere akın etti. Sosyal medyada da marketlerde oluşan uzun kuyrukların görüntüleri paylaşılarak gündem oldu. Bazı marketlerde yağ alımının 1 adet ile sınırlandırıldığı ve uzun kuyruklarda tartışmalar yaşandığı bilgileri de geldi.

Ayçiçek yağı stoğunun tükenmesi ve fiyatların tavan yapmasının en önemli faktörleri arasında Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası artan tarımsal giderler, zamlanan enerji fiyatları ve döviz dalgalanmaları da var.

Yağ fiyatlarında son durum ne? İşte 6 Mart ayçiçek yağı fiyat listesi…

1400 dolardan alınan ham ayçiçeği yağının tonu, 2 bin doları aştı. Ayrıca üzerine çıktı. Azak Denizi'nde Türkiye'ye ait yağ taşıyan gemilerin çıkışına Rusya tarafından izin verilmiyor. Bu krizin üzerine harekete geçen Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, yazdığı yazı ile Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne bilgilendirmede bulundu. En fazla Mart sonu, Nisan ortasına kadar yeteceği tahmin edilen bir Ayçiçek yağı stoğu kaldığını belirterek, Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Büyükelçiliği nezdinde acil girişimde bulunulmasını talep etti.

Sözcü’de ve Medyatava’da yer alan haberlere göre, daha da zamlanması beklenen yağ fiyatları, vatandaşı harekete geçirdi ve marketlerde izdiham oluştu. Birçok markette 1 adet alım ile sınırlama getirilen yağ satışları, bazı online marketlerde ise durdurularak satışa kapandı.

Tüm bu bilgiler ışığında biz de sizler için henüz yağ satışı yapmaya devam eden marketlerdeki yağ fiyatlarını inceledik. İşte A101 ve Migros marketlerinin ayçiçek yağı fiyat listesi;


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön