25 / 04 / 2024

Yağ, şeker, undan sonra yumurtaya da dev zam! 

Yağ, şeker, undan sonra yumurtaya da dev zam! 

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları vatandaşların belini büküyor. Son olarak ekim ayı itibariyle yumurtanın tanesi 2 lira 53 kuruşa çıkarken 30'lu kolinin fiyatı ise 100 liraya yükseldi. Organik yumurtanın tanesi ise 5 liraya çıktı.



Her ay artan enflasyon ve art arda gelen zamların ardından maliyetleri artıyor. Son 2 aydır büyük artış yaşanan yumurta fiyatlarına yeni zamlandı.

T24'ün haberine göre, geçen sene 0,61 kuruş olan yumurtanın tane fiyatı Ekim ayı itibarıyla 2,53 kuruşa çıktı. Yine geçen sene 18 TL'ye alınan 30'lu koli yumurtanın fiyatı 100 liraya dayanarak 76 TL olduğu görüldü.

Ağustos ayında 58 lira olan yumurtanın kolisi iki ayda yüzde 30 zamlandı. Temmuz 2021'de tanesi 0,60 TL'ye satılan yumurtanın fiyatı 13 Ağustos 2022 tarihinde 2 TL'ye dayanmıştı. Ekim itibarıyla 2,53 kuruş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön