19 / 04 / 2024

Yakuplu West Wall Marina'nın yüzde 40'ı satıldı!

Yakuplu West Wall Marina'nın yüzde 40'ı satıldı!

Durak Plus Gayrimenkul'un Beylikdüzü Yakuplu'da 62 bin dönümlük alan üzerine inşa ettiği West Wall Marine'de, 64 villanın yüzde 40'ı satıldı. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, peşin alımların daha yüksek olduğunu kaydetti




Hazır giyim alanında dünyaca ünlü pek çok markaya 32 yıldır Durak Tekstil ve Giff markalarıyla üretim yapan firma, tekstildeki estetik birikimini Durak Plus Gayrimenkul ile lüks gayrimenkule taşıdı. Beylikdüzü Yakuplu’da 62 bin dönümlük alan üzerinde 64 villadan oluşan West Wall Marina projesine başlayan Durak Plus Gayrimenkul, fiyatları 669 bin dolardan başlayan villaların yüzde 40’ını şimdiden sattı. 50 milyon dolarlık bir yatırımla yapılan projede villa sahiplerine projenin önündeki marinada teknelerini ücretsiz bağlama imkanı sunuluyor. Büyüklükleri 353 ile 815 metrekare arasında 7 tip villanın yer aldığı West Wall Marina’da villalarında, en fazla talep fiyatı 1.5 milyon dolar olan villalara geldi. 


2012’de villaların olduğu araziyi Enelka Taahhüt firmasından satın alarak gayrimenkul sektörüne girdiklerini aktaran Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, “İlk markalı konut projemiz olması nedeniyle normalin çok üzerinde bir özen gösteriyoruz. O yüzden çevresinden iç dekorasyona kadar projenin her alanıyla çok yakından ilgilendik” dedi. İlk defa bu işe girenlerin bazen projesini tamamlamayarak müşterisini üzdüğü bazı vakalar nedeniyle güven sorunları yaşandığını dile getiren Muşlu, “Biz bu düşüncelerin yaşanmaması için, projeyi bitirip ondan satışa çıkalım dedik. Böylece güven olgusunu oturttuk. Şu anda alana hemen villasını teslim edebiliyoruz. 2 aile yaşamaya başladı. 12 aile ise dekorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Onlar da eylül ayı içinde yaşamaya başlayacak” diye konuştu. Muşlu, böylece yapacakları diğer projelere alıcıları daha kolay çekebileceklerini kaydetti. Projede büyüklükleri 353 ile 815 metrekare arasında olan 7 villaları olduğunu aktaran Muşlu, “Fiyatları 1.5 milyon doları bulan 800 metrekarelik villalardan 4 adet yapmıştık. Bunlardan 3 tanesi satıldı. Elimizde sadece bir tane kaldı” dedi. 


Peşin alımlar daha yüksek 


Firma olarak yüzde 25 peşin ödeme yapanlara şirket bünyesinde 24 aylık faizsiz vade imkanı sunduklarını, peşin alımlarda ise indirim yaptıklarını kaydeden Muşlu, “Ancak vadeli alım yapanların oranı yüzde 20. Geri kalanlar peşin alımlar” dedi. 


Havasının temizliğiyle dikkat çeken Beylikdüzü Yakuplu bölgesinin Osmanlı zamanında astım hastalarının tedavi edildiği bir alan olduğunu aktaran Muşlu, kesintisiz deniz manzarasına sahip projelerinde, her biri 500 ile 1000 metrekare arasında bahçelere sahip villalara, Ortadoğulu alıcıların da ilgi gösterdiğini aktardı. Muşlu, “Öncede Lübnan’a, Mısır’a giden alıcılar bu bölgelerde artan karışıklıklar nedeniyle artık kendi kültürüne yakın bu coğrafyada da olmak istiyor. Şu anda büyük villalarımızdan üç tanesini Araplara sattık” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön