26 / 04 / 2024

Yalçın Ata: G20 rüzgarı otelleri de yenilemeli!

Yalçın Ata: G20 rüzgarı otelleri de yenilemeli!

Dünya liderlerinin G20 zirvesi kapsamında Antalya’da bir araya gelmesi hem kentin hem de Türkiye’nin tanıtımı açısından tarihi bir fırsat anlamı da taşıyor.



Dünya ekonomisine yön veren 19 ülke lideri ve Avrupa Birliği temsilcilerinin katıldığı 10’uncu G20 Zirvesi’nin Antalya’da düzenlemesiyle gözler Türkiye’ye çevrildi. Aylar öncesinden başlayan titiz çalışmalar, kente yapılan milyonluk yatırımlar sayesinde turizm cenneti Antalya’nın değeri de arttı.

Golf turizminin de başkenti Belek’in turist potansiyelinin G20 sonrası bu sezon yükselişe geçeceği ifade edilirken, yaklaşık 20 yıla yakın zamandır hizmet veren otellerin yeni çağa uygun, renkli ve güncel tasarım mobilyalarla yenilenme sürecine de girmesi gerektiği belirtiliyor.


Antalya’nın 5 yıldızlı 30 otelinin kapılarını G20 ülkesi liderlerine açtığını anımsatan ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, yıldızı daha da parlayan kentin yenilenmesi için de zirvenin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.


-Değişimin kıvılcımı çakıldı

Bölgedeki otellerin hizmet ve kalite anlamında dünya standartlarında olduğunu, ancak geçen yıllar içerisinde özellikle odaların trendlerin gerisinde kalmaya başladığını vurgulayan Ata, bugüne kadar yerli ve yabancı 50 turizm projesine iş ortağı olan ERSA Mobilya olarak bu değişimin destekçisi olduklarını ifade etti.


-Sektör 2-3 kat büyüyebilir

Ata, şunları söyledi:

“Binlerce kişiyi ağırlayan otel odaları zaman içerisinde yıpranmasının yanında, çağın gelişimiyle de yenilenmeye ihtiyaç duyar. G20 zirvesi de bu değişimin kıvılcımı olarak görülmeli. Otellerin sahip olduğu ruhu koruyarak özellikle mobilya noktasında modern, çağa uygun tasarımlarla yenilenme süreci hızla hayata geçirilerek sezona yetiştirilmeli. Yapılacak revizeler otel mobilyası üreten sektör temsilcilerinin de gelişimini sağlar. Bu sürecin mobilya sektörünün 2-3 kat daha büyümesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Turizm değeri böylesine yüksek olan bir kentteki turist sirkülasyonunun devamı için komple bir çalışma içerisine girilmesi gerekiyor.”


Geri Dön