16 / 04 / 2024

Yalova– Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatları arttı!

Yalova– Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatları arttı!

Osmangazi Köprüsü, emlak değerlerini son beş yılda beşe katladı. Yalova – Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatlarında şimdiden yüzde 25’i aşan fiyat artışları yaşanıyor.



Osmangazi Köprüsü, bölgedeki emlak değerlerine de hız kattı. Gölcük ve Karamürsel’de 55 bin liraya satılan evler 350 bin dolara kadar yükselirken, metrekareler 350 liradan 2 bin 300’e kadar çıktı. Suudiler de Yalova’da 5 bin konutluk köy kurmak için anlaştı.


Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, emlak değerlerini son beş yılda beşe katladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 30 Haziran’da açılışını yaptığı köprü sayesinde İzmit Körfez bölgesindeki satılık ev ve arsalar yüzde 300 ile yüzde 557 arasında değer kazandı. Kocaeli ve Yalova’yı birleştiren köprü, Gölcük, Karamürsel gibi talep gören noktalarda beş yıl önce 55 bin liradan satılan deniz manzaralı evler, şimdilerde en düşük 220 bin liradan alıcı buluyor. Bu rakam 350 bin dolara (1 milyon 15 bin 700 TL) kadar da çıkıyor.


METREKAREDE YÜZDE 557 ARTIŞ

İzmit Körfez ve Yalova bölgesinde metrekare fiyatları son beş yılda yüzde 557 arttı. Yalova kent merkezinde ikinci el konut metrekareleri 350 liradan 2 bin 300 liraya ulaştı. Bu rakam 3 bin 500 liraya kadar da yükseliyor. Bölgede fiyatların değer kazanmaya devam edeceğini belirten emlak sektör temsilcileri, Körfez ve Ereğli hattında yapılacak otel yatırımları ile fiyatların değer kazanmasını beklediklerini belirtiyorlar.



Yalova– Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatları arttı!



 SANAYİ ÇEKİM MERKEZİ

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Osmangazi Köprüsü’nün hangilere ne kadar değer kattığını anlattı. İstanbul  İzmir  arasını 3,5 saate indirecek çalışmanın en önemli bölümünün, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü olduğunu belirten Erilkun, “Bu projenin hayata geçirilmesi öncelikle Karamürsel, Dilovası, Körfez ve Gebze’yi değiştirecek. Çünkü Gebze’yi Ovaakça Kavşağı yoluyla Bursa Çevreyoluna ve oradan da Balıkesir’e bağlıyor olacak. Bu nedenle de Gebze ve Dilovası özellikle sanayi yatırımlarının en ideal çekim merkezi olacak. Belirtilen çevre yoluyla Manisa ve İzmir bağlantıları çok daha kolay olacağı için Yalova – Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatlarında şimdiden yüzde 25’i aşan fiyat artışları yaşanıyor.”



Yalova– Karamürsel ve Körfez hattında konut fiyatları arttı!



"KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN TALEP BEKLİYORUZ"

Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Yalova bölgesindeki arsa ve gayrimenkul satışlarında köprünün açılışı ile birlikte hızlı bir hareketlenme yaşadıklarını açıkladı. Beyttürk İnşaat olarak Yalova’ya yatırım yaptıklarını bildiren Barman, şöyle devam etti: “Suudi Arabistanlı gayrimenkul şirketi Kimma Huizama ile 2 milyar liralık proje için işbirliği yaptık. Yalova’da yapacağımız 5 bin konutluk projemiz ile özellikle Körfez ülkelerinden talep gelmesini bekliyoruz. Yalova’nın gelişen bölgesi Bursa yolu üzerinde yeni bir yaşam alanı kuracağız. 1 yıl içinde projemize başlamayı planlıyoruz, hem Körfez Bölgesi’nden hem de ülkemizden projeye ilginin büyük olacağını düşünüyoruz.”


OTEL YATIRIMI FİYATLARI ARTIRIR

* Yalova kent merkezinde yeni konut metrekare fiyatları 4.300 TL’ye kadar çıkıyor.


* Bu rakam, beş yıl önceki yeni konut metrekarelerinde 500 lira, ikinci elde 350 liraydı.


* Şimdilerde ikinci el konutlarda metrekare fiyatlar 2.300 TL-3.500 TL aralığında.


* Gölcük, Karamürsel gibi talep gören noktalarda 5 yıl öncesinde satılık evler 55.000 TL’ydi.


* Bu rakam şimdi 220 bin liradan başlıyor ve 350 bin dolara (1.1 milyon TL) çıkıyor.


* İzmit körfez bölgesinden Ereğli’ye kadar olan hatta otel yatırımları hayata geçirilecek.


* Otel yatırımı ile fiyatlarda önümüzdeki bir yılda en az yüzde 20 daha artış bekleniyor.


Karar


Bu haber Ortadoğu'da şöyle yer aldı:


TÜRKİYEnin ulaştırma alanındaki en büyük yatırımlarının başında gelen 433 km uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir (Osman Gazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) Otoyolu Projesi, Yalova'da arsa fiyatlarını uçurdu. İzmit Körfezi ne kurulan yeni köprü ve köprü yolunun geç tiği bölgelere yatırımcının ilgisi arttı. 


Yalova'nın tüm ilçe ve köylerine yatırım yapan gayrimenkul yatırımcıları kazançlı çıktı. Köprü ve bağlantı yollarının geçeceği güzergahlarda yer alan arazilerin imar duruma göre, iki yıl öncesi ile karşılaştırıldığında bugün yüzde 300 400'lere varan oranlarda değerlendi. 


5 BİN KONUTLUK SUUDİ KÖYÜ KURACAK 

Yalova ilinde 5 bin konutluk proje yapmayı planlayan Beyttüık Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman. "Bölgede gayrimenkul arazi yatırımı yapmak hala çok cazip. 

Yalova bölgesindeki arsa ve gayrimenkul satışlarında köprünün açılışı ile birlikte hızlı bir hareketlenme yaşıyoruz. İki nedenle arazi almak isteyenlerin bu dönemi iyi değerlendirmesinde fayda var" dedi. 

KÖRFEZİN İKİ YAKASINI BAĞLIYOR 

Osman Gazi Köprüsü. Gebze'den İzmir'e kadar uzanan 427 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yer alıyor. 

İzmit Körfezine kurulacak olan asma köprünün, körfezin en dar kısmını oluşturan İzmit'in Dilovası ilçesi sınırları içindeki Dil İskelesi ile Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Hersek Burnu arasında yer alıyor. Asma köprünün oıta açıklığı 1.550. genişliği 35.93 ve toplam uzunluğu ise 2.682 metre olacak. 

Asma köprü, uzunluk açısından dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Köprü üzerinde 113 adet tabiiye yer alıyor. Köprü ve otoyol projesi tamamlandığında İstanbul-İzmir arası 140 km kısaldı. Bunun sonucunda 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresi de 3-5-4 saate indi. 

Bu projenin tamamlanması ile İstanbul- Bursa ulaşımı 2.5-3 saatten 1 saate düştü. Ulaşım alternatiflerine göre geçiş süreleri, otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek 1 saat 20 dakika, feribot ile geçiş 45-60 dakika iken. planlanan 12 km'lik geçiş ile 6 dakikaya indi. 

Gebze-Orhan gazi-Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyolunun yapılmasıyla Edime-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu. İzmir-Aydın Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ne otoyol ağıyla bağlanmış ol du . Proje ile Anadolu'ya açılan Gebze- İzmit aksının trafik yükü yüzde 30 nispetinde azalması hedefleniyor. 



Haber Bursa Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Gebze'den başlayıp Osmangazi Köprüsü'nden Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa kentlerini izleyerek İzmir'e inen otoyolun geçtiği araziler her geçen gün değerine değer katıyor. Köprü ve bağlantı yollarının geçeceği güzergâhlarda yer alan arazilerin imar durumuna göre, 3 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında bugün yüzde 150 oranında değerlendiği görülüyor. 

BURSA'DA HAREKETLİ 

Bir Gayrimenkul Değerleme şirketinin Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, şimdilerde Yalova ve Bursa'ııın köylerinde ciddi bir hareketlilik olduğunu, 2019'da tamamlanacak İzmir'e kadar olan bağlantı yolunun Manisa ve İzmir çevresindeki arazilerde de değer artışı yaratacağını söyledi. Yapılan araştırmaya göre, Bursa ve Yalova'da tarla vasfındaki arsaların metrekare fiyatı 200 TL. Gebze'de 150 TL, Balıkesir'de 45 TL ve Manisa'da 35 TL'yi buldu. Yalova'daki gayrimenkul sektörünün de ivme kazandığını belirten Yazıcı. "Zaten bölge geçtiğimiz 3 yıldır artış trendinde ve bölgedeki arsa fiyatları yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi. Konut fiyatları Yalova'da yabancıların da ilgi duyduğu bazı bölgelerde son 5 yılda yüzde 100'e yakın artış gösterdi" dedi. 

YALOVA DEĞERLENDİ 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Gebze-Dilovası'nın geçmişten gelen lojistik sanayi kimliğini katlayarak artırdığını, Balıkesir'in de lojistik açıdan orta vadede önemli bir adres olacağını dile getirdi. Sabah'ın haberine göre, bir Gayrimenkul şirketinin Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan ise Gebze'den ziyade Yalova'daki arazilerin değerlendiğine de dikkat çekerek, projenin geçeceği alanlardaki tarlaların büyük kısmının da imara açıldığını belirtti. 

TRAFİK YÜZDE 30 AZALACAK 

Osmangazi Köprüsü. 433 kilometrelik Gebze- Osmangazi İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yer alıyor. İzmit Körfezi'ne kurulan asma köprü, körfezin en dar kısmını oluşturan İzmit'in Dilovası ilçesi sınırları içindeki Dil İskelesi ile Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Hersek Burnu arasında bulunuyor. Asma köprünün orta açıklığı 1.550 genişliği 35.93 ve toplam uzunluğu ise 2.682 metre. Uzunluk açısından dünyada dördüncü sırada yer alan Osmangazi Köprüsü üzerinde 113 adet tabliye yer alıyor. Ulaşım alternatiflerine göre geçiş süreleri, otomobille 1 saat 20 dakika, feribotla 4560 dakika iken. planlanan 12 km'lik geçişle 6 dakikaya indi. 


Gebze- Orhan gazi-Bursa-Balıkesir- İzmir Otoyolu'nun yapılmasıyla Edirne-Kınalı-İstanbul  Ankara  Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu ile birleşerek Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlanmış oldu. Proje ile Anadolu'ya açılan Gebzeİzmit aksının trafik yükünün yüzde 30 nispetinde azalması hedefleniyor. 

5 BİN KONUTLUK SUUDİ KÖYÜ KURACAK 

Yalova'da 5 bin konutluk proje yapmayı planlayan Bir inşaat şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barınan, "Osmangazi Köprüsü'niin açılışıyla birlikte hızlı bir hareketlenme yaşıyoruz. Bölgede arazi almak isteyenlerin bu dönemi iyi değerlendirmesinde fayda var" dedi. Barman, "Suudi Arabistanlı Kimma Huizama ile 2 milyar liralık proje için işbirliği yaptık. Yalova'da yapacağımız 5 bin konutluk projeye Körfez'den talep bekliyoruz" diye konuştu. 


Bursa Hayat



Haber Bursa Kent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye'nin ulaştırma alanındaki en büyük yatırımlarının başında gelen 433 km uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir (Osman Gazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) Otoyolu Projesi, Yalova'da arsa fiyatlarını uçurdu. İzmit Körfezi'ne kurulan yeni köprü ve köprü yolunun geçtiği bölgelere yatırımcının ilgisi arttı. Yalova'nın tüm ilçe ve köylerine yatırım yapan gayrimenkul yatırımcıları kazançlı çıktı. Köprü ve bağlantı yollarının geçeceği güzergahlarda yer alan arazilerin imar duruma göre, iki yıl öncesi ile karşılaştırıldığında bugün yüzde 300-400'lere varan oranlarda değerlendi. 


SUUDİ KÖYÜ 

Yalova ilinde 5 bin konutluk proje yapmayı planlayan Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Bölgede gayrimenkul arazi yatırımı yapmak hala çok cazip. Yalova bölgesindeki arsa ve gayrimenkul satışlarında köprünün açılışı ile birlikte hızlı bir hareketlenme yaşıyoruz. Bu nedenle arazi almak isteyenlerin bu dönemi iyi değerlendirmesinde fayda var" dedi. 


Bursa Kent


Geri Dön