23 / 04 / 2024

Yalova Kent Ormanı ziyaretçilerin uğrak noktası oldu!

Yalova Kent Ormanı ziyaretçilerin uğrak noktası oldu!

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde bulunan Kent Ormanı, doğal güzellikleriyle günü birlik ziyaretçilerin odak noktası oldu. Kent Ormanı, 2005 yılında düzenlenmiş ve halkın kullanımına açıldı...



Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde bulunan Kent Ormanı, doğal güzellikleriyle günü birlik ziyaretçilerin odak noktası oldu.Sonbaharın son günlerinin yaşadığımız bugünlerde Kent Ormanı, turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Yalova merkeze 29 kilometre uzaklıkta bulunan Kent Ormanı, 2005 yılında düzenlenmiş ve halkın kullanımına açılmıştı.


95 hektar alanda kurulan ormanda çok sayıda şelale, 2 kilometrelik yürüyüş patikası, çocuk oyun alanları, spor alanları, oturma ve dinlenme gurupları, tuvalet, çeşme, piknik yerleri, içme suyu ve lavabolar, asma köprü, seyir terasları bulunuyor. Ihlamur, kestane, meşe, gürgen, kayın ve çam ağaçları ile bezenmiş Kent Ormanı'nın yanı sıra bölgede bulunan Büyük Dipsiz Göl, Küçük Dipsiz Göl ve Delmece Yaylası'nı gezen vatandaşlar, eşsiz güzellikleri fotoğraflıyor.


Radikal Gazetesi


Geri Dön