18 / 04 / 2024

Yalova Retaj Thermal Hotel hizmete açıldı!

Yalova Retaj Thermal Hotel hizmete açıldı!

Retaj Group ile Hisar Karadağ Group ortaklığıyla gerçekleştirilen Yalova'nın ilk ve tek uluslararası İslâmî konseptteki oteli olan Retaj Thermal Hotel&Spa dualar ve mehter eşliğinde açıldı.



Retaj Group ile Hisar Karadağ Group ortaklığıyla gerçekleştirilen Yalova'nın ilk ve tek uluslararası İslâmî konseptteki oteli olan Retaj Thermal Hotel&Spa dualar ve mehter eşliğinde açıldı. Törende konuşan Retaj Group Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Bin Johar Al Mohammed, Türkiye'ye 2 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Al Mohammed. Türkiye ve Katar arasında son yıllarda gelişen ilişkilerden övgü ile bahsetti. 


35 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 

Mohammed, "Bundan 10-15 yıl evvel Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticari münasebetler çok sağlıklı ilerlemiyordu. Ancak AK Parti hükümetinin iş başına gelmesi ile birlikte iktisadi ve ekonomik konularda başarılı bir grafik yakaladık. Türkiye ve Katar arasındaki askeri ve iktisadi bağlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri arasındaki iyi ilişkiler de her geçen gün gelişiyor. Bu yönde anlaşmalar yapıldı, bundan sonra da devamı gelecek. Retaj oteller zinciri olarak Türkiye'deki yatırımlarımızı da arttıracağız. Türkiye'de İstanbul ve Yalova'da yatırımlarımız var. Trabzon ve Bursa'da da yatırımlar yapmak istiyoruz" dedi. 


Yalova'daki gerçekleştirdikleri yatırımın 35 milyon dolar olduğunu belirten Ahmet Sülükoğlu da, "88 odaya sahip otelimizi diğer termal otellerden farklı kılan özelliği bin metrekare 5PA alanına sahip. 2 bin 200 metre derinden şifalı su ile misafirlerimiz hem keyifli bir tatil geçirecek hem de şifa bulacaktır. Termal turizmde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı hedefliyoruz" dedi. Sülükoğlu, ilişkilerin bundan sonra daha da gelişeceğine vurgu yaparak, "Bizler uzun yıllar Ipirçok sebepten dolayı İslam alemindeki kardeşlerimizden uzak kaldık. Dünya ve ülkemizdeki siyasi konjonktür bizi buna mecbur kıldı. Ancak Erdoğan'ın işbaşına gelmesi ile birlikte islam ülkeleri ile bağlarımız yeniden güçlendi. Bu kardeşliğimizi ticari anlamda da pekiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu. 


Otelin açılış törenine; AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, CHP Milletvekili Muharrem İnce, Retaj Group Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Bin Johar Al Mohammed, Hisar Karadağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sülükoğlu, Retaj Hotels & Hospitality CEO Vekili Medhat Nouby, Hisar Karadağ Group CEO'su Nail Uslu ile çok sayıda davetli ve STK temsilcileri katıldı.


Yeni Akit 


Geri Dön