26 / 04 / 2024

Yanlış AVM yatırımları hayata geçiyor!

Yanlış AVM yatırımları hayata geçiyor!

Ece Türkiye Uluslararası Perakende Kiralama Günü düzenledi. Toplantıda konuşan Yeni Gimat GYO Başkanı Levent Kirman, AVM yatırımlarında yanlış projelerin hayata geçtiğini söyledi.



Dövizle kira yüzünden birçok kez karşı karşıya gelen perakendeciler ve AVM yatırımcıları bu kez de 'duvara toslama' tehlikesine dikkat çekiyor. 


Ece Türkiye tarafından düzenlenen Uluslararası Perakende Kiralama Günü'nde konuşan Yeni Gimat GYO Başkanı Levent Kirman, bir dönem moda haline gelen AVM yatırımlarında doğrularla birlikte pek çok yanlış projenin hayata geçtiğine işaret etti. 


Artık yatırımcılarla sadece kontratlar üzerinden ilişki yürütülemeyeceğini kaydeden Kirman, "Darbe girişimi sonrası bir travma yaşadık ve bir terör problemimiz var. Zor bir süreçten geçiyoruz ve samimi olmalıyız. Sadece kontratlarla bağlı kalırsak duvara çarparız ve inşa ettiğimiz o koca binalarla baş başa kalırız" diye konuştu. 


AVM'ler içinde doğru fizibiliteye dayanmadığı için iflas eden pek çok proje olduğunu ifade eden Kirman, burada aynı lokasyonda kurulan benzer AVM'lerin başı çektiğini anlattı. Kirman, "Birçok hata yaptık ve orada duvara tosladık. Herkes büyümek zorunda hissediyor ve maalesef bu defa da bu döviz dalgalanmalarından gelen sıkıntıyı aşmak zorundayız. Burada doğru dayanışma yöntemleri ile derlememiz gerekiyor" şeklinde konuştu. 


Ece Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann da Türkiye'nin girdiği her krizden çok daha güçlü bir şekilde çıktığına işaret etti. Döviz üzerinden alman kir alarm tüm taraflar açısından sıkıntı yarattığım anlatan Hohlmann, "Bugünlerde kalite miktarlardan daha önemli" dedi.



Sözcü 


Geri Dön