19 / 04 / 2024

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul’un ikinci gününde “Yapı Sektöründe Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı: Çevik Dönüşüm” konusu masaya yatırıldı...



Oluşturduğu dolaylı ve direkt iş hacmi ve istihdam ile yüksek döviz girdisi sağlayan, yapı sektöründeki yerli ve yabancı tüm paydaşları ile bölgenin en güçlü iş birliği platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul Fuarı ikinci gününde tüm hızıyla sürüyor. TÜYAP’ta hibrit yaklaşımlar ile Safe & Secure Standartları çerçevesinde kapılarını açan fuarın gündeminde yapı sektörünün sürdürülebilir büyümesi ve dönüşüm var.

Yapı Sektöründe Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı: Çevik Dönüşüm

Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu, Çevik Dönüşüm Koçu ve İşletme Mentörü Demet Demirer iş birliği ile gerçekleştirilen buluşma, çevik dönüşüm ile yeni nesil yönetim yaklaşımlarını işletme ihtiyaçlarına uyarlayarak işletmedeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve hayata geçirmek için Yapı Sektörüne örnek oluyor.

Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu, Çevik Dönüşüm Koçu ve İşletme Mentörü Demet Demirer moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Sigma Mühendislik Tasarım Departman Direktörü İlhan Ergüney, SOCAR İnşaat Proje Baş Mühendisi Kadir Tolga Erpınar ve MAA Melike Altınışık Mimarlık Kurucusu, Y. Mimar Melike Altınışık çevik dönüşüm sırlarını verdi.

Değişim Mimarı Kurucusu, İnovatif Yönetim Danışmanlığı Çevik Dönüşüm Koçu ve İşletme Mentoru Demet Demirer, günümüz ihtiyaçları kapsamında talep edilen çeşitliliği karşılayarak, çözümler için ihtiyaç duyulan çok disiplinli bir ekip kurarak ve taleplere hızlı bir biçimde doğru çözümlerle yanıt verilerek çeviklik kavramının hayata geçtiğini kaydetti.

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Sigma Mühendislik Tasarım Departman Direktörü İlhan Ergüney, Özbekistan’da kurdukları tasarım ofisinde hizmet verdikleri müşterinin kısa sürede projenin hayata geçirilmesini istediğini belirtirken, ilk adımı müşteriyi anlamak için attıklarını dile getirdi. Projeyle ilgili talep neticesinde tasarım ve sahanın aynı anda yürütülmek durumunda kalındığını söyleyen Ergüney, inşaat ve tasarım süreçlerini birleştirerek beklentiyi karşıladıklarını, farklı iş ve yönetim yöntemleri ile de çevik bir yönetim modeli uyguladıklarını söyledi. Ergüney, sorunu çözmeye odaklanmak ve iletişimi artırmanın çevik bir yaklaşımın hayata geçmesinde önemli adımlar olduğunu bildirdi.

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Çevik yaklaşımının hayata geçmesinin öneminin müşterinin bugünkü ihtiyaçları doğrultusunda hızlı ve kaliteli iş ve süreç yönetimi olduğunu dile getiren SOCAR İnşaat Proje Baş Mühendisi Kadir Tolga Erpınar, küresel hacmi 10 trilyon dolara yaklaşan, dünya ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektöründe çevikliğin bugünkü beklentileri karşılamak açısından çok önemli bir kavram ve uygulama modeli olduğunu belirtti.

Yurt dışında belli talepler söz konusu oluyor. Hız ve kalite bunlardan biri. Çeviklik de buraya götüren rotalar arasında. Beklentilerin karşılanmaması, sonraki süreçlerde proje alma süreçleri için de olumsuz etkiler bırakabiliyor. Belli talepler ise projelerin yapımı için başvuru kriterleri arasında bulunuyor.

MAA Melike Altınışık Mimarlık Kurucusu, Yüksek Mimar Melike Altınışık, İstanbul’da Çamlıca Kulesi ve Güney Kore’de Robot Bilimleri Müzesi’nin tasarımını yaparken kamu otoriteleri ile çalışırken fikir sahibi olunan fakat uygulamaya geldiğinde daha fazla derinlik isteyebilen belli adımlarla karşılaştıklarını söyledi. Altınışık, kamu otoriteleri ile ilişki sürecinin yönetimi, ihale şartnameleri ve sözleşmelerin düzenlenmesi gibi süreçlerin karşılanabilmesi amacıyla kurumun ve bireylerin çevik yaklaşımları uygulayabilmesinin önem arz ettiğini örneklerle anlattı.

 

 


Geri Dön