24 / 04 / 2024

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama 2021!

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama 2021!

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama...



Bir arsa üzerinde yapımına başlanacak inşaat çalışmalarının tamamlanması haliyle mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. İskan ruhsatı, yapının mimari projesine uygun bir şekilde inşa edilmesi halinde alınıyor.

İnşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvuru yapabiliyor. Başvurular sonrasında belediyenin Yapı Kullanma İzni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılarak yapılmadığını yerinde inceliyor. 

Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama...

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama 2021

İnşaat ruhsatı alındığı tarihten itibaren 2 sene içerisinde yapımına başlanmış olması gerekiyor. Ruhsat alınma tarihinden itibaren de 5 sene içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor. Şayet 5 sene sonunda, tamamlanan inşaat projedeki gibi değilse, inşaatın yıkılmasına karar verilebiliyor. 

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama ekranı 2021

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama 2021!

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!


Geri Dön